Вибух в аеропорту “Домодєдово” - один з найбільших терактів на транспорті (відео)

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.01.2011 01:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12901

У зоні видачі багажу в терміналі прильоту міжнародних рейсів у московському аеропорту “Домодєдово” о 15 годині 32 хвилині за київським часом пролунав вибух. За останніми даними, на місці загинуло 35 осіб, поранено - 180.

За попередніми даними, потужність вибухового пристрою сягала семи кілограмів у тротиловому еквіваленті. Що вже дозволяє ЗМІ говорити про один з найбільших терактів на транспорті в світі, повідомляє NEWSru.ua.

Силовики вже висунули основну версію: вибуховий пристрій в аеропорту "Домодєдово" міг привести в дію терорист-смертник, повідомляє слідче управління СК РФ на транспорті.

Спершу джерела в медичних колах повідомляли щонайменше про десять загиблих і двадцять поранених. Але потім ця кількість стала зростати. За даними, які наводить РІА "Новості" з посиланням на Міністерство охорони здоров'я, загиблих і постраждалих набагато більше, - 35 і 180 відповідно.

Пізніше в прес-службі Федеральної митної служби (ФМС) Росії уточнили, що вибух стався в загальній зоні, біля кафе "Азія" поруч із залом міжнародних прильотів. За попередніми даними, ніхто з представників митних органів не постраждав.



За даними прес-секретаря аеропорту, кількість жертв теракту зросла до 35 осіб. За 30 хвилин до трагедії в аеропорту приземлився рейс номер UN208 з Одеси.

Слідчі вже кваліфікували вибух як теракт. Телеканал "Росія 1" повідомив, що троє чоловіків оголошено в розшук за підозрою в причетності до теракту в "Домодєдово".

"На місце події виїхала слідчо-оперативна група Московського міжрегіонального Головного слідчого управління на транспорті Слідчого комітету Російської Федерації. Для надання практичної допомоги в аеропорт направлено групу досвідчених криміналістів центрального апарату Слідчого комітету Російської Федерації", - йдеться в повідомленні СК.

У всіх аеропортах Росії посилено заходи безпеки у зв'язку з вибухом, що пролунав в понеділок в столичному аеропорту "Домодєдово". Міліція також перевіряє станції метрополітену в Москві та інші місця скупчення людей для запобігання терактам.

Зазначимо, що в московському метро в березні сталися два вибухи - на станції "Луб'янка" і на станції "Парк Культури". За даними МНС, вибухи забрали життя життя десятків осіб, ще близько 100 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Теракт скоєно терористками-смертницями.

Зазначимо також, що в "Домодєдово" перед Новим роком через негоду відключилася електрика, і кілька днів аеропорт майже не працював.

А минулого місяця в аеропорту сталася ще одна НП. При здійсненні аварійної посадки авіалайнера в російському аеропорту "Домодєдово" загинули дві людини, ще понад 80 було поранено. Під час посадки Ту-154 в "Домодєдово" у лайнера підломилося переднє шасі, в результаті чого фюзеляж за кабіною пілота розколовся.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.