Путін вимагав у ЄС триматися якнайдалі від України

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.01.2011 03:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12902

За даними Wikileaks, Володимир Путін, будучи президентом Росії, заявляв, що Україна ніколи не стане західноєвропейською державою.

Цар-батюшка Путін відкрито заявляв права на Малоросскую губєрнію

Про це він заявив у бесіді з тодішнім міністром закордонних справ Нідерландів Бернардом Ботом під час самміту США-ЄС в 2004 році. – повідомляє ТСН.

У документі Wikileaks за 3 грудня 2004 році, складеному тодішнім послом США в Нідерландах Кліффордом Собелем, йдеться, що після відповідних переговорів він поспілкувався з Ботом.

"Путін наполягав, що ЄС має триматися подалі від України як це робить Росія та додав, що через українсько-російські зв'язки Україна ніколи не буде західноєвропейською державою", - йдеться у звіті американського посла, який було надіслано в той час, як в Україні тривала Помаранчева революція.

Тим не менше, посол в документі зазначає, що ЄС продовжить співпрацю з Україною, не зважаючи на тиск Росії.

Нагадаємо, нещодавно Путін заявив, що Росія перемогла б у Другій світовій війні, навіть якщо б Україна не входила до складу СРСР.

Заява викликала гучну реакцію в українському суспільстві та політикумі. Зокрема, НУ-НС заявив, що Путін образив тисячі українських ветеранів. Проте, самі українські ветерани (як і личить вірним сталінцям, вони не побачили образи? - прим. “Аратти”) заявили, що не ображені на Путіна.

Львів’яни ж в свою чергу, передали Путіну таблетку від склерозу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.