Від рук терористів загинула українська письменниця

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 25.01.2011 09:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12906

Громадянка України загинула в результаті теракту в московському аеропорту “Домодєдово”, повідомляє "5 канал" з посиланням на Міністерство закордонних справ України.

"За попередньою інформацією загинула одна громадянка України", - повідомив прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров.

На даний момент уточнюються інформація про інших пасажирів, які прибули рейсом з Одеси.

Джерела в дипломатичних колах України повідомили tochka.net, що від теракту загинула 29-річна поет, драматург і журналіст з Одеси Ганна Машутіна (відома під псевдонімом - Яблонська), яка прилетіла до Москви отримувати театральну премію.

Її нова п'єса "Язичники" перемогла у Конкурсі кіносценаріїв "Особиста справа-2010".

У понеділок вдень Ганна сіла в літак в Одесі, який приземлився в Москві близько 15.00.

У момент вибуху дівчина перебувала в залі прибуття міжнародних рейсів аеропорту Домодєдово.

Як пише газета “Комсомольська Правда”, друзі Анни до останнього не вірили, що Ганна опинилася в епіцентрі вибуху. Вони тут же кинули клич у соціальних мережах. "Будь ласка, відгукніться усі, хто знає що-небудь про долю Ганни Яблонської", "Аня не бере трубку, але ж хтось її напевно бачив", - писали в блогах.

Коли в ітернеті з'явився список постраждалих, доставлених в московські лікарні, прізвища Ганни там не виявилося. Організатори премії "Особиста справа-2010" не стали зупиняти церемонію нагородження, сподіваючись, що Ганна просто не може вирватися з аеропорту.

"Ані Яблонської більше немає. Вона загинула під час вибуху в Домодєдово" - повідомили у своїх блогах знайомі дівчини. Вже відомо, що з Одеси до Москви вилетів чоловік Яблонської.

Народилася Анна Машутіна в Одесі 1981 року. Публікувалася в альманасі "ОМК", журналі "Жовтень". Увійшла у лонг-лист Російської премії "Дебют" у номінації "літературна критика", у лонг-лист драматургічного конкурсу "Євразія - 2005", дипломант конкурсу сучасної драматургії "Вільний Театр".

Завоювала 2-е місце на міжнародному конкурсі "Премьера.txt" 2005 року, 2-е місце на міжнародному конкурсі "Євразія" у 2006-му році.

Автор п'єс "Бермудський квадрат", "Відеокамера", "Вихід до моря", "Дюймовочка і метелик", "Закинуте радіо", "Монодіалоги", "Лист до зоопарку", "Тепло", "Праски", "Шоу ковбоя без собаки" тощо.

Нагадаємо, у міжнародному терміналі аеропорту Домодєдово в Москві приблизно о 15.40 за київським часом стався вибух, бомбу, за попередніми даними, привів у дію терорист-смертник. За останніми даними, загинули більше 30 людей, більше сотні постраждали. За фактом вибуху порушено справу за статтею "теракт".

На місці вибуху пізніше виявили останки терориста-смертника. За деякими повідомленнями, до теракту причетні кавказці.

Перед вибухом в Домодєдово прибули 30 пасажирів з України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.