“Газ України” розпочинає зимову війну з боржниками, а постраждають громадяни, які не мають жодних боргів

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 25.01.2011 12:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12910

ДК «Газ України» заявило, що доручила відключити від газопостачання 12 підприємств ТКЕ-боржників, які мають значні борги.

Зокрема, про необхідність відключення від газопостачання підприємств ТКЕ-боржників ДК «Газ України» повідомила Волинську, Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку, Кіровоградську, Луганську, Львівську, Харківську обласні державні адміністрації, Раду міністрів АР Крим, Держжитлокомунінспекцію.

Про це повідомила прес-служба ДК «Газ України».

З метою зміцнення дисципліни газоспоживання і розрахунків за природний газ, спожитий з початку опалювального сезону 2010-2011 рр. (з 01.10.010), ДК «Газ України» доручила підприємствам з газопостачання та газифікації «Волиньгаз», «Донецькоблгаз», «Дніпрогаз», «Запоріжгаз», «Кримгаз», «Кіровоградгаз», «Луганськгаз», «Львівгаз» та «Харківміськгаз» попередити та відключити від газоспоживання 12 підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) через значну заборгованість перед Компанією.

Зокрема, станом на 24.01.11 з початку поточного опалювального сезону «Донецьктеплокомуненерго» заборгувала ДК «Газ України» 156 млн. грн. (рівень оплати – 28%), «Лисичанськтепломережа» - 25 млн. грн. (13%), «Сєвєродонецьктепло» - 14 млн. грн. (16%), «Стахановтеплозабезпечення» - 4 млн. грн. (23%), «Дніпропетровські теплові мережі» - 100 млн. грн. (39%), «Міські теплові мережі» (м. Запоріжжя) – 147 млн. грн. (43%), «Кіровоградтепло» - 22 млн. грн. (33%), «Кримтеплокомуненерго» - 103 млн. грн. (25%), «Ялтинські теплові мережі» - 1 млн. грн. (10%), «Східноєвропейська теплоелектро-генеруюча компанія» (м. Луцьк) - 17 млн. грн. (30%), «Львітеплоенерго» - 106 млн. грн. (34%), «Дирекція розвитку інфраструктури території» (м. Харків) - 20 млн. грн. (23%).

ДК «Газ України» заявляє, що неодноразово попереджала й застерігала керівництво теплопостачальних підприємств-боржників про можливість відключення від газопостачання.

Компанія наголошує, що постійно зверталася також до місцевих органів влади щодо необхідності наведення ладу в розрахунках за газ тепловиробників та погашення ними заборгованості.

У той же час, «Газ України» наголошує, що люди загалом сумлінно й вчасно оплачують вартість спожитих комунальних послуг, в т.ч. теплової енергії, однак сплачені ними кошти вчасно до Компанії не надходять.

Значна заборгованість підприємств теплоенергетики за природний газ ускладнює вчасні й повні розрахунки Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» за імпортований природний газ, належне проходження опалювального сезону 2010-2011 рр.

Нагадаємо, що відсьогодні Запоріжжя мають намір відключити від газопостачання.

Від “Аратти”: складається враження, що в Україні немає ні ГПУ, ні органів прокурорського нагляду, як таких.

Бо у протилежному випадку, жодне підприємство б не наважилося публічно заявити про готування до злочину - масового порушення конституційних прав громадян.

В Україні не існує принципу колективної відповідальнсоті громадян. Отже, за яким таким правом підприємство-монополіст дозволяє наражати на ризик життя та здоров'я мільйонів громадян фактично перекриваючи теплопостачання у зимовий період? Який стосунок мають ці мільйони громадян, більшість з яких дісципліновано сплачують за так звані комунальні послуги, до взаєморозрахунків двох суб'єктів підприємницької діяльності?

Між тим, всі означені так звані комуненерго давно прихватизовані і мають цілком конкретних власників, які заробляють на цьому бізнесі чималі прибутки. Чинне законодавство визначає порядок і процедуру вирішення господарчих суперечок між суб'єктами підприємницької діяльності, в тому числі - стягування заборгованості.

Але, ми щорічно бачимо, що монополісти не вважають за необхідне елементарно виконувати чинне законодавство і витарчатися на судові процеси. Натомість, абсолютно безкарно вчиняють дії, які мають ознаки кримінального злочину.

Відтак, виникає питання - чи не є ці дії прикриттям ще більшого злочину, зокрема перенаправлення "заощаджених" мільйонів кубів палива іншому споживачеві, який відкотить цілком конкретним чиновникам у владі грошенятка?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.