Відлуння теракту у Москві. Антитерористичний центр СБУ взяв під контроль вокзали та аеропорти

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 25.01.2011 14:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12913

Служба безпеки України посилила заходи безпеки в країні у зв’язку з терактом в аеропорту “Домодєдово” (Москва, Росія).

"СБУ посилила заходи безпеки в країні у зв'язку з терактом у Домодєдово, підвищені заходи безпеки на авіаційному та залізничному транспорті", - повідомила прес-служба СБУ.

За її інформацією, штаб Антитерористичного центру при СБУ працює в посиленому режимі, що передбачає низку заходів, спрямованих на недопущення та припинення можливих терористичних проявів.

Глава прес-служби СБУ Марина Остапенко у свою чергу повідомила, що Антитерористичний центр СБУ підсилив охорону вокзалів та аеропортів.

Також вона додала, що антитерористичні заходи на вокзалах та аеропортах здійснюватимуться як силами СБУ, так і силами інших відомств, які причетні до роботи Антитерористичного центру, зокрема, МВС.

Разом з тим, за її словами, поки що невідомо, наскільки довго триватимуть підсилені охороні заходи.

Як повідомлялося раніше, у московському аеропорту "Домодєдово" 24 січня о 16:32 мск (15:32 за Києвом) стався вибух. Вибухівку, за даними очевидців, привів у дію терорист-смертник, який перебував на аеровокзалі серед зустрічаючих.

В результаті теракту загинули 35 осіб, кількість постраждалих становить від 128 до 180 людей. Наразі оприлюднено відео камери спостереження, що зафіксувала момент вибуху.

Серед загиблих знаходилася українка, драматург Машутіна Ганна, яка прилетіла до Москви на вручення нагороди у конкурсі сценаріїв журнала "Мистецтво кіно".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.