Наливайченко зажадав від влади звіту про терористичні прояви

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.01.2011 15:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12914

Екс-голова СБУ, голова політради «Нашої України» вважає, що Міжвідомча координаційна комісія по боротьбі з тероризмом в Україні має невідкладно поінформувати усіх громадян про об’єктивну ситуацію в нашій державі.

Валентин Наливайченко, Віктор Ющенко і Валерій Хорошковський

Про це він заявив у коментарі українській службі BBC, повідомила прес-служба партії.

Насамперед він висловив щирі співчуття родичам людей, які стали жертвами жахливого теракту у Москві.

«На мою думку, Міжвідомча координаційна комісія по боротьбі з тероризмом в Україні має невідкладно поінформувати усіх громадян про об’єктивну ситуацію в нашій державі, потенційні загрози та їх рівень, а також прозвітувати про дії правоохоронних органів та спецслужб для унеможливлення та запобігання розповсюдженню тероризму на нашій території», - наголосив Наливайченко.

«Суспільство має також отримати чіткі відповіді, що стало причиною вибухів в Макіївці, в Запоріжжі та інших містах України, чому не спрацювала система недопущення небезпечних для людей злочинів, як в руках злочинців опинилася вибухівка, які злочинні групи спланували та здійснили ці злочини», - додав він.

«На моє переконання, ефективна боротьба з тероризмом та радикалізмом можлива лише за умови співпраці та довіри між громадянами та правоохоронними органами», - підкреслив екс-голова СБУ.

При цьому він зауважив: «Те, що протягом останніх одинадцяти місяців керівництво правоохоронних органів безвідповідально заявляло про кровопролиття на мирних акціях та діяло проти власних громадян: студентів, письменників, підприємців, негативно позначилося на стані безпеки в державі, на можливості упереджувати прояви радикалізму, вибухи та інші злочини проти людей в українських містах».

Замість післямови. Безумовно, Наливайченко каже правильні й розумні слова.

Проте, прикро, що він і його партійний керівник Віктор Ющенко, очевидно, не усвідомлюють чи не бажають усвідомлювати, що вони персонально мають розділити відповідальність за стан справ з чинною владою

Адже, Голова СБУ Валерій Хорошковський - це саме їхнє спільне кадрове рішення. То чому сумніви у його професіоналізмі у Наливайченка і Ющенка виникли саме зараз? А не, наприклад, тоді, коли "Альфа" штурмувала приміщення НАК "Натогаз України"? Там що, була наявна терористична загроза?

А головне, чи сприяли подібні дії зміцненю довіри народу до спецслужби, яку, на той момент, очолював пан Наливайченко?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.