ПроФФесіонали доламають українську економіку вже цього року

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 26.01.2011 11:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12922

Прем’єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що поточний рік стане переломним для розвитку української економіки, і ріст ВВП складе 4%.

Як повідомили у прес-службі Кабміну, глава українського уряду прогнозує, що за результатами 2011 року ріст ВВП складе 4%, а інфракція буде помірною.

"Я думаю, що ми вкладемося у ті параметри, які закладені в бюджеті", - висловив сподівання чиновник.

За його словами, на розвиток будівельного комплексу планується спрямувати близько 130 млрд. грн., що сприятиме виходу галузі за обсягами будівництва на рівень 2007 року.

"Думаю, що і в аграрному секторі 2011 рік буде вдалим для нас. Принаймні стан посівів задовільний, і ті заходи, які уряд вживає, безумовно, позитивно впливатимуть на активізацію нашого аграрного сектору", - переконаний прем'єр-міністр.

Водночас, на його думку, найскладніша ситуація у нафтогазовому комплексі.

"Цей комплекс потребує колосальних вкладень. Багато років він працює у режимі, коли ціни на основні товари не відповідають ринковій вартості... Уже зараз у галузь готові вкладати ресурси великі компанії зі світовим ім'ям", - заявив Азаров.

Від “Аратти”: кому-кому, а нинішнім урядовцям краще б про сільське господарство промовчати, або хоча б не піаритися на руїні. Бо це - аж надто пікантно.

Наприклад, в нас одразу ж виникло питання: а яка ж така заслуга уряду в тому, що поки що посіви озимини у нормальному стані? Невже Янукович-Азаров вже й погодою керують?

Якщо в нас все так гараз, як каже Азаров, то чому ціни на харчі ростуть, як на дріжчах? Чи це питання не сільского господарства, а хабарницьких інтересів чиновників, на які, звісно, влада вплинути не в стані?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.