Бойко вважає, що беззаконня - це нормально

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 26.01.2011 14:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12925

Віце-прем`єр-міністр України, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко не виключає відключення газу облгазами у зв`язку з несплатою за спожите паливо.

Про це він сказав сьогодні журналістам у Кабінеті міністрів України.

Бойко відзначив складну ситуацію з розрахунками за спожитий газ. Зокрема, за його словами, обсяг боргів становить 3,6 млрд. грн.

Крім того, міністр зазначив, що до злісних неплатників може бути застосовано такий захід як відключення газу, при цьому додавши, що при ухваленні такого рішення враховуватимуться погодні умови.

Як повідомлялося раніше, з метою покращення дисципліни газоспоживання і розрахунків за природний газ, спожитий з початку опалювального сезону 2010-2011 рр. (з 01.10.010), ДК «Газ України» доручила підприємствам із газопостачання та газифікації «Волиньгаз», «Донецькоблгаз», «Дніпрогаз», «Запоріжгаз», «Кримгаз», «Кіровоградгаз», «Луганськгаз», «Львівгаз» і «Харківміськгаз» попередити й відключити від газоспоживання 12 підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) через значну заборгованість перед компанією.

У повідомленні зазначається, що, зокрема, станом на 24.01.11 із початку поточного опалювального сезону «Донецьктеплокомуненерго» заборгувала ДК «Газ України» 156 млн. грн. (рівень оплати – 28%), «Лисичанськтепломережа» - 25 млн. грн. (13%), «Сєверодонецьктепло» - 14 млн. грн. (16%), «Стахановтеплозабезпечення» - 4 млн. грн. (23%), «Дніпропетровські теплові мережі» - 100 млн. грн. (39%), «Міські теплові мережі» (м. Запоріжжя) – 147 млн. грн. (43%), «Кіровоградтепло» - 22 млн. грн. (33%), «Кримтеплокомуненерго» - 103 млн. грн. (25%), «Ялтинські теплові мережі» - 1 млн. грн. (10%), «Східноєвропейська теплоелектро-генеруюча компанія» (м. Луцьк) - 17 млн. грн. (30%), «Львітеплоенерго» - 106 млн. грн. (34%), «Дирекція розвитку інфраструктури території» (м. Харків) - 20 млн. грн. (23%).

Про необхідність відключення від газопостачання підприємств ТКЕ-боржників ДК «Газ України» повідомила Волинську, Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку, Кіровоградську, Луганську, Львівську, Харківську обласні державні адміністрації, Раду міністрів АР Крим, Держжитлокомунінспекцію.

Від “Аратти”: персонально для пана Бойка ми наголошуємо: в українському законодавстві не існує принципу колективної відповідальності. Всі споживачі так званих послуг ТКЕ не можуть бути відповідальною стороною у господарській суперечці між ДАК "Газ України" і облгазами чи комуненерго.

Для вирішення подібних суперечок чинне законодавство передбачає цілком довершену і ретельно прописану процесуально-судову процедуру. Але саме до неї не звертаються ні державні суб'єкти ринку, ні державні чиновники.

На нашу думку, цей факт зайвий раз засвідчує, як насправді державні керівники поважають конституційні права громадян та закон і ілюструє справжнє їхнє ставлення до людей, які їм делегували владу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.