Франція: арабо-африканський терор

Автор/джерело -  © Народний оглядач



Дата публiкацiї - 30.10.2006 12:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1293

У п’ятницю хуліганами, більшість з яких складають арабські та негритянські підлітки з бідних іммігрантських районів, було підпалено два автобуси. В суботу у французькому місті Марсель в автобусі, підпаленому хуліганами, постраждало чотири особи.

За словами очевидців події, троє підлітків увірвалися до автобуса, виплеснули усередині нього бензин та кинули запалений сірник.

Одна з потерпілих, жінка 26-и років, отримала сильні опіки, троє інших отруїлися продуктами згоряння. Усіх їх було доставлено в лікарні міста. У постраждалої жінки, котра за словами лікарів перебуває між життям і смертю, площа опіків становить 60 відсотків поверхні тіла.

Тільки за перші шість місяців 2006 року у Франції було зафіксовано близько 21 тисячі підпалів автотранспорту і 2882 нападів на поліцейських, пожежників та працівників швидкої допомоги.

Безладдя розпочалися рівно рік тому після того, як у паризькій околиці Кліші-су-Буа загинуло двоє підлітків-вихідців з Північної Африки. Вони намагалися сховатися від поліцейських, котрі їх переслідували, на території електропідстанції і загинули, потрапивши під високу напругу.

Тим часом, у неділю 29 жовтня в Марселі водії рейсових автобусів відмовилися виходити на роботу, після того як напередодні хулігани підпалили автобус.

Представник марсельського управління громадського транспорту повідомив, що водії скористалися своїм правом не виходити на роботу в зв’язку із серйозною подією.

У понеділок працівники громадського транспорту мають намір вимагати від міської влади посилення поліцейського контролю з метою забезпечення безпеки автобусних машрутів.

Протягом останнього тижня у Франції, головним чином у паризькому регіоні, було скоєно кілька нападів на рейсові автобуси. В усіх попередніх випадках нападаники спочатку висаджували водія і пасажирів, перед тим як підпалити автобус.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.