Одеський даїшник на питання українською: “Нє понімаю тєлячью мову” (відео)

Автор/джерело -  © ТСН.ua



Дата публiкацiї - 26.01.2011 19:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12932

Інспектор ДАІ Одеси, старший сержант Швець, відверто по-хамськи відреагував на прохання водія розмовляти державною мовою.

Представник окупаційної влади - інспектор ДАІ Одеси, старший сержант Швець, номер значка ОД 0148

В Інтернет потрапило відео, на якому зафіксовано як одеський інспектор ДАІ відверто продемонстрував неповагу до державної української мови і людей, які вважають її рідною.

Відео було зняте 22 січня 2011 року. Видно, як в Одесі на вулиці Гаванній інспектор ДАІ Одеси, старший сержант Швець (номер посвідчення ОД0148) на прохання водія спілкуватися державною мовою проголосив: "Нє понімаю тєлячью мову".

На запитання водія, чи означає це, що він не любить державну мовну, даїшник відповів: "Нет, абсолютно. Никогда в жизни его не полюблю, говорю с полной уверенностью".



Повністю відеоролик можна переглянути тут.

Нагадаємо, що наприкінці 2010 року мер Одеси Олексій Костусєв запропонував спілкуватися на засіданнях міськради російською мовою. До того ж він зажадав, щоб документи йому подавали також виключно російською.

Поки що у підвішеному стані залишається майбутнє скандального законопроекту "Про мови в Україні", який був внесений до Верховної ради у вересні 2010 року. Як відомо, цим документом пропонується на законодавчому рівні визнати, що російська є для більшості громадян або рідною, або мовою щоденного спілкування.

Ухвалення закону парламент відклав на невизначений термін. Однак раніше віце-прем'єр Борис Колесніков заявив, що до кінця свого президентського терміну Віктор Янукович має зробити російську другою державною.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.