За холодні помешкання киян відповідає Азаров

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 26.01.2011 20:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12934

Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов заперечує провину столичної мерії за холодні батареї в квартирах киян.

"У нас залишається наш борг 150 млн грн (перед АК " Київенерго " з компенсації різниці а тарифи - ред.), а не 1 млрд, і не більше", - заявив він журналістам у середу.

Він також нагадав, що відповідно до чинного законодавства з другої половини 2010 року за компенсацію різниці в тарифах несе відповідальність орган, який відповідає за тарифну політику, тобто Національна комісія регулювання електроенергетики.
Попов зазначив, що Київ у першій половині 2010 року мав заборгованість з компенсації тарифів перед "Київенерго" в сумі 2 млрд грн, однак у тому ж 2010 році з них були погашені 1 млрд 850 млн грн.

"Я вважаю, що якихось великих зобов´язань, ніж ті, які я назвав, у нас перед " Київенерго " немає", - сказав він.

За словами Попова, з другої половини 2010 року компенсації по різниці в тарифах повинні здійснюватися урядом за рахунок коштів державного бюджету.

"Юридично так має бути, і я знаю, що була нарада за участю прем´єр-міністра, я знаю, що готується рішення, щоб внести зміни до держбюджету щодо компенсації різниці в тарифах", - зазначив Попов.

Як повідомлялося раніше, 19 січня підприємство з газопостачання та газифікації ПАТ "Київгаз" приступило до припинення транспортування газу до об´єктів АК "Київенерго". Раніше "Київтрансгаз" неодноразово знижував тиск газу для теплоелектроцентралей "Київенерго" через борги енергокомпанії за спожитий газ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.