Боротьба підприємців за свої права триватиме

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 26.01.2011 22:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12936

З 1 лютого по всіх містах України буде оголошена безстрокова акція непокори підприємців.

Про це заявив голова координаційної ради Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу в Україні Ігор Гірняк.

"Майже в кожній області України є постійні виклики до міліції представників Асамблеї, які були учасниками Майдану. Є проблеми із порушеннями законодавства при проведенні перевірок. Більше того, частина членів координаційної ради Асамблеї має справи у судах і перебуває в умовах судового переслідування. Певні наші члени вже побували на допитах по 5-6 разів. Дехто є в статусі невиїзних. Особисто я був на допиті минулого тижня у Львові. Все проходило в нормальній обстановці. Згідно Конституції України, дав відповіді на ті питання, на які бачив потребу. Викликали в якості свідка щодо перекриття вулиці Інститутської", - зазначив він.

За словами Гірняка, підприємців викликають на допити, щоб зібрати інформацію та спробувати зародити у суспільстві страх.

Голова ради Асамблеї зауважив, що під час акції будуть вимагати відмінити Податковий Кодекс, відправити у відставку уряд, провести вибори до парламенту у 2011 році та неприйняття Трудового Кодексу.

"Податковий Кодекс за дуже короткий період часу був прийнятий, почав діяти. Але ні бізнес, ні податкова, ні Пенсійний фонд до цієї ситуації не готові. Фактично ми перебуваємо в умовах своєрідного хаосу", - додав він.

Нагадаємо, у листопаді 2010 року в Києві, на Майдані Незалежності, відбулася багатоденна акція протесту підприємців проти ухвалення Податкового кодексу.

Після проведення акцій протесту проти Податкового кодексу міліція порушила чотири кримінальні справи, зокрема, за фактом псування покриття на Майдані Незалежності. У цих справах силові структури викликають на допити понад 100 активістів Майдану.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.