Тимошенко вважає, що в українців холодні оселі через Фірташа

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.01.2011 15:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12947

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко та її політична сила вимагають від президента України та його команди припинити відключення теплопостачання в регіонах України.

"Я вимагаю від президента України припинити відключення постачання тепла тим регіонам, які повністю розрахувалися, але у зв'язку з тим, що немає балансу в Державному бюджеті, вони не доплачують не державі, а пану Фірташу, компанії "РосУкрЕнерго" і, в тому числі, тіньовому учаснику розподілу цих грошей - президенту України", - сказала Тимошенко сьогодні перед черговим відвідуванням Генеральної прокуратури, повідомляє прес-служба партії.

Лідер партії "Батьківщина" вважає, що такі обмежувальні заходи влади пов'язані з її газовими та грошовими зобов'язаннями перед компанією "РосУкрЕнерго".

"Найсуттєвіша подія - це те, що сьогодні почали вимикати газ для вироблення тепла для багатьох регіонів України і, що саме цинічне, це те, що якраз Янукович дав наказ вимикати тепло, починаючи з Донецької області", - зазначила вона.

"Я хотіла би трошечки роз'яснити людям, чому сьогодні вимикають їм тепло. Справа в тому, що вже сьогодні третій місяць як НАК "Нафтогаз", державна компанія, яка транспортує російський газ, яка постачає газ в Україні, почала віддавати гроші тіньовій компанії "РосУкрЕнерго". "РосУкрЕнерго" планують віддати 3,7 мільярда доларів. Це сума, яка дорівнює суттєвій частині Державного бюджету. 3,7 мільярди доларів - це якраз підвищення тарифів для людей на газ і на тепло", - пояснила Юлія Тимошенко.

Лідер партії "Батьківщина" також заявила, що парламентська фракція "БЮТ-Батьківщина" вимагатиме звіту Генерального прокурора України Віктора Пшонки щодо заходів із боротьби з корупцією в газовому секторі.

"Якщо вони будуть продовжувати вимикати тепло і газ людям, я думаю, що ми публічно будемо викликати до Верховної Ради Генерального прокурора, щоб він звітував, як бореться з корупцією, з тіньовою економікою, конкретно в даному випадку - з компанією "РосУкрЕнерго", - підкреслила вона.

"Я думаю, що наша команда візьме під контроль і питання відключення людям тепла. Ми будемо з сьогоднішнього дня проводити моніторинг, відслідковувати, в якій області вимкнено людям тепло і газ", - наголосила Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.