Проти Тимошенко порушили чергову кримінальну справу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.01.2011 17:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12950

Сьогодні, 27 січня 2011 року ГПУ порушено кримінальну справу щодо колишнього Прем’єр-Міністра України Юлії Тимошенко за ознаками злочину: перевищення нею влади під час закупівлі під гарантію Уряду та ввезення на територію України нібито спеціалізованих медичних автомобілів «Опель Комбо».

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Слідчі вважають, що загальна сума завданих державі збитків становить 67 мільйонів гривень.

Встановлено, що закуплені 1000 автомобілів «Опель Комбо» не належать до жодного з зареєстрованих класів автомобілів медичної допомоги, не є спеціалізованим транспортом та не віднесені до виробів медичного призначення.

17 грудня 2009 року центр специфікації МОЗ зробив офіційний висновок, що даний автомобіль не відповідає положенням національного стандарту і не пристосований для транспортування хворих на ношах.

З метою нецільового використання бюджетних коштів, уряд Тимошенко спеціальною постановою незаконно змінив перелік медичного обладнання автомобіля.

Крім того, урядом Тимошенко, усупереч вимогам чинного законодавства було грубо порушено митне оформлення даних автомобілів.

Попри той факт, що вартість «Опель Комбо» складає близько 15 тис. доларів США, колишній уряд купував їх за ціною більш ніж на 20%. Також передбачалось доукомплектування автомобілів спеціальним медичним обладнанням, хоча фактично воно обмежилось лише порожніми пластиковими коробками.

По суті, ввезені автомобілі використовувались у передвиборчій кампанії кандидата на пост Президента України Юлії Тимошенко шляхом розміщення на них напису «Програма уряду Тимошенко» та інших агітаційних написів.

Тимошенко називає цб справу сфабрикованою.

"Сьогодні вони сфабрикували ще одну кримінальну справу проти мене особисто за те, що я абсолютно правильно, виважено поступила і бідним селам, які не можуть доставити лікаря, фельдшера до хворого, поставила спеціальні машини, які можуть привезти лікаря, фельдшера до хворого в селі, де хворі люди знаходяться на відстані від 10 до 30 кілометрів від лікарняних закладів", - сказала Тимошенко сьогодні журналістам після чергового відвідування Генеральної прокуратури.

Екс-прем'єр пояснила, що програма її уряду із забезпечення машинами швидкої допомоги сільських лікарень була спрямована на зниження високого рівня смертності в сільських районах України. "За статистикою в Україні 60% людей вмирають на селі, вони вмирають не тому, що смертельно хворі, а тому що вчасно до них не може доїхати лікар, тому що в селі не має транспорту, в селі не має нічого, чим би можна було швидко лікаря або фельдшера доставити до хворого. Саме тому ми скористалися гарантіями уряду і для трьох тисяч сіл поставили одну тисячу машин, які дали можливість тільки за 2010 рік врятувати життя більш ніж 100 тисячам людей", - підкреслила вона.

Тимошенко вважає, що витрати її уряду на вирішення соціальних проблем країни є неспівставними з державними витратами команди Віктора Януковича на задоволення власних потреб. "Щоб врятувати сотні тисяч людей, ми за тисячу машин заплатили 12,5 мільйонів євро в той час, як вертоліт для Януковича, тільки щоб його довезти з Межигір'я на роботу, коштує 17 мільйонів євро... І зараз в постанові про порушення кримінальної справи мені інкримінують те, що я не мала права закуповувати ці машини для села, тому що вони, нібито, на їх погляд, не так були обладнані", - уточнила екс-прем'єр.

"Це чисто злочинна акція проти мене. Вона не має під собою ніякого підґрунтя. Мені пред'явили постанову про порушення кримінальної справи, яка виписана нашвидкуруч, безграмотно, не має там ані складу злочину, ані об'єкту злочину, ані суб'єкту злочину, ані події злочину – нічого. Ми будемо доводити і світу, і нашому українському суспільству, що все це є політичні репресії", - резюмувала Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.