Комуністичне керівництво митниці влаштувало заповідник корупції

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 28.01.2011 12:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12956

Через непрофесіоналізм керівництва, митниця стала осередком корупції.

Про це заявила заступник голови партії «Сильна Україна» Олександра Кужель

За її словами, до Секретаріату партії звертаються сотні підприємців з проханням сприяти виправленню катастрофічної ситуації, що склалася на митниці, яку за квотою очолює представник Комуністичної партії України Ігор Калетник.

«Через непрофесіоналізм керівництва відомства державний бюджет недоотримує величезні кошти, вкрай необхідні для виплати пенсій, заробітних плат і фінансування соціальної сфери, за збільшення яких гаряче виступає Петро Симоненко», - заявляє Олександра Кужель.

Зокрема, Одеський порт з початку року зазнав збитків у розмірі 15 млн грн, а Південна митниця, яка щодня має перераховувати до бюджету понад 40 млн грн, отримує тільки по 100 тисяч на день. Величезних збитків через дії митників зазнали не тільки порти, але й залізничники та автоперевізники.

Як свідчать одеські підприємці, в кінці червня 2010 року керівництво, зокрема, Південної митниці, склало списки компаній, які були готові платити з кожного контейнера хабар. Цим фірмам надаються преференції і сприятливі умови. Ті брокерські фірми, які відмовилися наповнювати кишеню хабарників, були ліквідовані.

Зараз у південному регіоні мають можливість працювати тільки ті, хто платить з кожного контейнера 300-500 доларів. Зрозуміло, що ці гроші йдуть не в державний бюджет. З січня 2011 року розмір хабара зріс і складає від 1000 доларів. Причому, за твердженням підприємців, іноді сума доходить і до 6 тисяч.

«Саме через неефективну роботу представника комуністів митниця стала надзвичайно корумпованим відомством. Усі хабарі, які отримують митники під керівництвом висуванця компартії, в результаті платять прості українці, тому що бізнес закладає їх у вартість товарів, які ми купуємо», – вважає Олександра Кужель.

Заступник лідера «Сильної України» пропонує керівникові Комуністичної партії присвятити частину часу, який зазвичай Петро Симоненко витрачає на критику реформаторських ініціатив уряду, контролю за діями висуванця-комуніста, який керує митницею. Для цього Олександра Кужель закликає лідера комуністів разом відвідати Південну митницю і навести там порядок.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.