У київському метро спростували свою заяву про скасування пільг

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 28.01.2011 12:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12957

У столичному метрополітені не відміняли пільговий проїзд для окремих категорій громадян.

Про це заявила начальник прес-служби КП "Київський метрополітен" Надія Шумак.

“Все залишається по старому, як було до вчорашнього дня. Учорашнє повідомлення про відміну безоплатного проїзду для окремих категорій пасажирів - не діє. Чому? Я не можу коментувати цей момент, не уповноважена. Є заява від Руслана Крамаренка з КМДА”, - сказала вона.

Про те, що безкоштовний проїзд для пенсіонерів та інвалідів у київському метрополітені скасовано не буде заявив також заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко.

Крамаренко зазначив, що безкоштовний проїзд інших категорій громадян дотувався з міського бюджету відповідно рішення Київської міської ради від 30.09.2008 року № 377/377, стосовно безоплатного проїзду пенсіонерів та інвалідів м. Києва; осіб, які не мають права на пенсію; багатодітних сімей, на вихованні у яких троє і більше неповнолітніх дітей; непрацюючих осіб, які здійснюють догляд за дітьми-інвалідами; малозабезпечених осіб, які проживають разом з інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує стороннього догляду. Це рішення дійсно втратило чинність згідно з іншим рішенням Київради від 30 грудня 2010 року № 573/5385 “Про бюджет міста Києва на 2011 рік”.

Як пояснив Крамаренко, його скасування жодним чином не вплине на можливість громадян зазначених вище категорій безкоштовно користуватись метрополітеном.

“Це суто технічний момент, адже у рішенні Київради від 2008 року не було прописано чіткого механізму відшкодування пільг на проїзд. Зараз ми відпрацьовуємо ці механізми, відповідний проект рішення вже підготовлений і буде винесений на розгляд Київради на найближчу сесію, що відбудеться 3 лютого”, - пояснив він.

При цьому Крамаренко запевнив, що до затвердження удосконаленого механізму надання пільг на проїзд соціально незахищені кияни так само зможуть безкоштовно користуватись послугами метро за посвідченнями.

Ветерани праці України, діти війни, інваліди по зору та з ураженням опорно-рухового апарату I, II груп та особи, що їх супроводжують, користуються безкоштовним проїздом у метрополітені. Згідно діючого законодавства надання цих пільг фінансується за рахунок державного бюджету.

Нагадаємо, вчора прес-служба "підземки" повідомила, що з 28 січня безоплатний проїзд у Київському метрополітені для багатьох пільговиків буде скасовано.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.