Запорізький губернатор визнав, що скульптурне зображення Сталіна встановили незаконно

Автор/джерело -  © Репортер Запоріжжя



Дата публiкацiї - 28.01.2011 13:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12959

Запорізький губернатор Борис Петров переконаний в тому, що бюст Сталіна може стояти тільки усередині офісу Запорізького обкому КПУ. Тільки у такому разі установка цього бюсту може бути законною.

Про це на своїй прес-конференції заявив Борис Петров.

"У проекті (офісу КПУ - ред.) немає цього бюста, - розповів Борис Петров. - На мою думку, щоб він був законним, він повинен знаходитися усередині будівлі - це досить просто зробити. Я вам полгода назад говорив, що я пропонував керівникам (КПУ - ред.) це зробити ще в липні минулого року, і не було б ніяких питань. Але, на жаль, цього не відбулося".

"Усередині свого приміщення, яке вам належить, ви, ні з ким не погоджуючи, можете поставити бюст кому ви побажаєте," - підкреслив губернатор.

За словами Петрова, бюст Сталіна, спорудженого на вході у обком, є малою архітектурною формою, і його встановлення комуністи повинні були погоджувати з владою.

Як повідомлялося раніше, що встановлений в травні 2010 року бюст Сталіна знаходився біля входу в офіс Запорізького обкому КПУ. Впродовж року власті заявляли про наявність порушень, допущених під час встановлення бюсту.

28 грудня минулого року невідомі відпиляли голову силуміновому Сталіну. А в новорічну ніч - і зовсім висадили в повтря цю "малу архітектурну форму". Наступного дня - 1 січня 2011 року - комуністи заявили про готовність спорудити новий пам'ятник Йосипу Віссаріоновічу і з цією метою почали збір коштів.

За підозрою у знищенні незаконної "малої архітектурної форми" заарештовані активісти організацій "Тризуб" і ВО "Свобода".

Верховний Суд України визнав Сталіна та його поплічників злочинцями-вбивцями, винними у організації штучних Голодоморів в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.