Українське кіно залишилося без нагород на своєму ж кінофестивалі

Автор/джерело -  © НТН



Дата публiкацiї - 30.10.2006 14:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1296

Усі призи «Молодості», яка завжди проходить в Україні, поїхали за кордон. Найбільше трофеїв повезла додому Румунія. Першість вона отримала за найкращий короткометражний фільм та акторську роботу.

У руках румунського режисера і гран-прі. Корнелієві Порумбою за стрічку «12:08 на схід від Бухареста» вручили статуетку «Скіфський олень» та 10 тисяч доларів.

Найкращим серед повнометражних фільмів стала робота російського майстра Івана Вирипаєва «Ейфорія». У цій номінації висували й українську стрічку «Orange Love», проте вона залишилася непоміченою.

«Orange love» програв через несміливість, таку думку висловив член журі, український кінокритик Володимир Войтенко. Режисеру забракло духу глибше осягнути революційні події - вони пройшли лише своєрідним відлунням.

Володимир Войтенко, кінокритик:
«Наше кінематографічне середовище не настільки зріле і сміливе, щоб зробити фільм про сьогодні».

Вітчизняну кінематографію Войтенко називає ремеслом. Каже, до нього слід додати мистецтва, а це неможливо без розумної державної політики та професійного середовища. Воно в країні лише зароджується, та й то тільки в столиці.

А от, на думку голови журі Джона Ірвіна, єдине, чого не вистачає українському кіно - це грошей.

Джон Ірвін, голова журі 36-го міжнародного кінофестивалю «Молодість»:
«Коли є фінансування, шанси українського кіно зростають. Український кінематограф може покращити світовий. Тут будуються нові студії, це дуже добрий знак».

36-ий міжнародний кінофестиваль «Молодість» відкривав сам Президент, на закритті побувала його дружина. Така увага перших осіб держави дає надію вітчизняним кіномитцям, що держава таки повернеться до них обличчям.

Однак у відповідь на запитання, коли саме це станеться, лише мовчки знизують плечима.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.