ГПУ блискавично закінчила слідство у справі Луценка

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.01.2011 16:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12963

Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України закінчено досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням колишніх Міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка та трьох співробітників цього міністерства.

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

26 січня Луценку пред’явлено остаточне обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб), ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 3 ст. 364 КК України (зловживання владою і службовим становищем, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам громадян вчинене працівником правоохоронного органу).

Встановлені досудовим слідством збитки державі становлять понад 970 тис. грн. З метою їх відшкодування на майно обвинувачених накладено арешт.

Обвинуваченим оголошено про закінчення досудового слідства та надано для ознайомлення матеріали кримінальної справи.

Коментуючи цей факт, прес-служба НС запропонувала зафіксувати на міжнародному рівні нечувану опретивність правоохороців.

"Генеральна прокуратура України цілком справедливо претендує на внесення в Книгу рекордів Гіннеса як правоохоронний орган, слідчі якого з неймовірною швидкістю розслідують кримінальні справи проти представників опозиції." - заявила прес-служба.

“Народна самооборона” нагадує, що 25 січня цього року Генеральна прокуратура порушила проти Юрія Луценка кримінальну справу за нібито незаконні витрати коштів на святкування Дня міліції. Того ж дня екс-міністру було пред'явлено звинувачення. А вже наступного дня, 26 січня, всі три справи проти Юрія Луценка (справа “водія”, “отруєння Ющенка” і “День міліції”) були об'єднані в одну, а досудове слідство по ним було закінчене.

“Народна самооборона” відверто здивована, адже всього лише за 2 дні офіційного розслідування справи по “Дню міліції” у Генпрокуратура “нарила” проти Юрія Луценка додаткові 20 томів макулатури.

Начальник Головного слідчого управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Олександр Каліфіцький на питання преси про те, як могла прокуратура розслідувати справу всього лише за 2 дні , відповів буквально наступне: “Усе було готово”.

Але “Народна самооборона” тепер хоче запитати у співробітників прокуратури: панове, а в суді у вас теж вже все готово? Чи не розгляне суд за вашого “сприяння” всі три справи Юрія Луценка з такою ж швидкістю, як ви розслідували справу по Дню міліції? Чи не будуть українські судді також претендувати на внесення в книгу рекордів Гіннеса як такі, що найшвидше в світі розглядають справи проти політичних опонентів чинної влади?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.