Україні загрожує виключення з УЄФА, втрата права на проведення міжнародних футбольних матчів, а головне - втрата Євро 2012

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.01.2011 01:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12968

Україна має тиждень, щоб припинити політичне втручання в діяльність Федерації футболу України (ФФУ), інакше заберуть Євро 2012 і заборонять участь у турнірах УЄФА.

Вимоги УЄФА однозначні: або керівництво Федерації футболу України лишається, або виключення з УЄФА і втрата Євро 2012

Виконавчий комітет УЄФА під головуванням президента Мішеля Платіні завершив у п'ятницю, 28 січня, своє прем'єрне засідання в новому році.

Першочерговим пунктом порядку денного стала зустріч глави Європейського футбольного союзу та Виконавчого комітету УЄФА з комісаром Євросоюзу з питань освіти, культури, мультилінгвальності та молоді Андруллою Вассіліу.

Також було розглянуте питання стосовно листа ФІФА до Федерації футболу України від 24 січня, в якому йдеться про втручання представників державних органів влади у діяльність національної асоціації. Виконавчий комітет УЄФА підтримав позицію ФІФА, яка повністю відповідає положенням ст. 7 Статуту УЄФА.

УЄФА направив лист до ФФУ з вимогою прийняти "необхідні конкретні заходи та надати відповідне підтвердження, що цей процес припинений".

"З метою виключити непорозуміння, пояснюємо, що дискваліфікація Федерації футболу України призведе, крім іншого, до того, що клуби, що представляють ФФУ, не зможуть брати участь у змаганнях під егідою УЄФА, як і національні збірні України не матимуть права змагатися в турнірах УЄФА", - йдеться в заяві Європейського футбольного союзу.

Більш того, у листі УЄФА до ФФУ говориться: "Виконавчий комітет УЄФА одностайно вирішив, що у разі призупинення членства ФФУ в складі УЄФА проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року в Україні було б нерозумним".

Як превентивний захід УЄФА вирішив визначити збірну України в групу з шести, а не п'яти команд при жеребкуванні відбірного циклу Чемпіонату Європи-2013 серед молодіжних команд у четвер, 3 лютого. Таким чином, у разі дискваліфікації ФФУ та автоматичного виключення збірної України з турніру в календар матчів будуть внесені мінімальні зміни.

Джанні Інфантіно відкрито повідомив українську владу: “Політичне втручання у нас заборонене, і ми цього дозволити не можемо”

Вимоги УЄФА однозначні: або керівництво Федерації футболу України лишається, або виключення з УЄФА і втрата Євро 2012

Європейська федерація футболу (УЄФА) повідомляє в жорсткій формі, що дає Україні тиждень, аби вирішити проблему, і що заборона участі України в європейських турнірах стане перешкодою і для проведення в Україні матчів Євро 2012.

Генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно також сказав, що Україні надіслали відповідного листа з вимогою вдатися до "необхідних конкретних кроків" і надати підтвердження їхньої дієвості.

Пан Інфантіно висловив упевненість, що проблему можна вирішити швидко і на користь усіх сторін.

Генеральний секретар УЄФА сказав, що справа з політичним втручанням уряду в справи Федерації футболу України "складна", і прикладом проблеми назвав те, що на грудень 2010 року був призначений конгрес федерації, який через втручання не відбувся.

"Політичне втручання у нас заборонене, і ми цього дозволити не можемо", - сказав Джанні Інфантіно.

Він сказав, що ФІФА та УЄФА отримали документи, що засвідчили тиск державних і деяких регіональних органів влади на делегатів.

Міжнародні футбольні представники кажуть, що в умовах втручання Федерація футболу України "ефективно працювати не зможе".

Нагадаємо, що раніше FIFA дала офіційну відповідь на лист першого віце-президента ФФУ Сергія Стороженка, в якому той повідомляв про бажання більшості колективних членів Федерації футболу України ініціювати відставку Григорія Суркіса з посади президента.

У своїй заяві FIFA не підтримала бунтівників, вгледівши в їх діях тиск ззовні, а також пригрозила Україні призупинити її членство в лавах організації.

Однак у четвер, 27 січня, стало відомо, що десять членів виконавчого комітету Федерації футболу України, до числа яких увійшли президент Прем'єр-ліги Віталій Данилов, перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко та інші, мають намір ініціювати проведення засідання Виконкому національної федерації, повідомляє Кореспондент.net.

УЄФА може перенести Євро 2012 з України до Німеччини

УЄФА розглядає можливість екстреного підключення до організації чемпіонату Європи з футболу в 2012 році Німеччини.

Про це повідомляють джерела «Дзеркала тижня. Україна».

За даними видання, вибір впав на ФРН тому, що країна є сусідом з Польщею і має у своєму розпорядженні всю необхідну інфраструктуру.

За відомостями, отриманими з деяких джерел, неофіційна позиція футбольних єврочиновників доведена до відома всіх зацікавлених сторін в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.