Епідемія “швецизму” поширилася на ГПУ: її представник відмовився говорити з Тимошенко українською

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.01.2011 05:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12971

Держслужбовець, розповідаючи про звинувачення щодо Тимошенко, за якими веде кримінальні справи Генпрокуратура, розмовляв російською, ігноруючи зауваження Тимошенко.

Український політик повинен розмовляти українською мовою - Тимошенко

Начальник першого наглядового відділу управління нагляду за додержанням законів щодо прав і свобод та захисту інтересів держави на транспорті Генеральної прокуратури України відмовився в ефірі одного з телеканалів розмовляти державною українською мовою з лідером опозиції, екс-прем'єром Юлією Тимошенко, повідомляє ТСН.ua.

Розповідаючи про звинувачення щодо Тимошенко, за якими веде кримінальні справи Генпрокуратура, державний службовець розмовляв російською мовою.

"Ви держслужбовець, слідчий Генеральної прокуратури України. Ви знаєте, що держслужбовці мають розмовляти українською. Не порушуйте закон!". – наголосила Тимошенко.

Натомість Азорський сказав, що в нього немає проблем з українською мовою, мовляв, він її знає (це він сказав українською, - ред.), проте продовжив спілкування і виступ російською.

Нагадаємо, що сама Юлія Тимошенко вивчила державну мову уже в 36 років. З того часу вона відмовляється спілкуватися російською, акцентуючи на тому, що як український політик повинна розмовляти українською мовою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.