Вийшла перша стабільна версія офісного пакету LibreOffice

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.01.2011 11:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12982

Організація The Document Foundation після чотирьох місяців розробки оголосила про доступність першої стабільної версії пакету офісних додатків LibreOffice, Що отримала індекс 3.3.

Некомерційний фонд The Document Foundation був заснований у вересні минулого року колишніми учасниками проекту OpenOffice.org, які були незадоволені жорсткою політикою централізованого управління розробкою цього продукту, яку нав'язувала компанія Oracle.

Основною метою організації є створення вільного офісного проекту на базі OpenOffice.org (звідси і збереглася нумерація версій) з підтримкою відкритого формату ODF.

Спільнота девелоперів LibreOffice за кілька місяців зросла з 20 більше ніж до 100 осіб. Це дозволило істотно прискорити розробку продукту. Підтримку проекту LibreOffice надають багато відомих компаній, включаючи Google, Canonical і Red Hat.

Інтерфейс програми LibreOffice Calc

До складу LibreOffice 3.3 входять текстовий редактор Writer, програма для роботи з електронними таблицями Calc, додаток для підготовки презентацій Impress, механізм Base для роботи з базами даних, графічний редактор Draw і редактор формул Math.

LibreOffice доступний на кількох десятках мов, у тому числі й українською, для операційних систем Windows, Mac OS X і Linux.

Завантажити пакет LibreOffice 3.3 можна звідси. Український словник для перевірки орфографії потрібно встановити окремо.

Підготовлено за матеріалами LibreOffice.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.