Кому - що, а регіоналам ближче до серця власні мандати

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 31.01.2011 13:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12987

Фракція Партії регіонів на погоджувальній раді в понеділок закликала затвердити зміни до Конституції вже на поточному тижні. Спікер ВР Володимир Литвин запропонував розглянути це питання на засіданні в четвер, 3 лютого.

"Я думаю, що ні в кого із колег не викликає сумніву, що ми повинні узаконити офіційно в нині діючій Конституції п'ятирічний термін перебування у владі всіх гілок влади", - заявив лідер фракції регіоналів Олександр Єфремов.

За його словами, "необхідно знайти конституційну більшість голосів у парламенті".

Єфремов додав, що треба "вдумливо, не з політичної точки зору підійти до розгляду даного питання і проголосувати за дане рішення".

У відповідь Литвин зазначив, що до четверга конституційна комісія, яку очолює перший заступник голови ВР Адам Мартинюк, має дати остаточні рекомендації парламенту щодо даного законопроекту.

"Щоб у нас не було політики, бо всі розуміють, що якщо ми не приймемо це рішення, тоді ми будемо мати правову вакханалію в країні, невизначеність правову", - додав спікер.

Як повідомлялося раніше, 1 жовтня Конституційний суд України скасував зміни, внесені до Конституції в 2004 році, і фактично відновив дію Конституції 1996 року. Таким чином, Україна знову повернулася до президентсько-парламентської форми правління.

У зв'язку з рішенням КС було необхідно законодавчо внести зміни до Конституції. Восени Верховна рада схвалила проект у першому читанні (проголосували 305 депутатів при 226 необхідних). Для остаточного внесення змін до Основного закону необхідно 300 голосів.

Законопроектом передбачено, що наступні парламентські вибори мають відбутися в останню неділю жовтня 2012 року, а вибори Президента - в останню неділю березня 2015 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.