Регіонали визнали, що Конституція для них - лише папірець, а не Основний закон

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.02.2011 04:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13013

В Партії регіонів заявили, що опозиція марно намагається оскаржити у Конституційному суді рішення з приводу подовження повноважень Верховної ради і президента.

Регіонали давно живуть по понятіям Уркаїни, а не за законами України

В опозиції немає шансів оскаржити у Конституційному суді рішення з приводу подовження повноважень Верховної ради і президента, оскільки практика порушення Конституції є повсякденною, зазначає ТСН.ua.

Про це в ефірі одного із українських телеканалів заявив депутат від Патії регіонів і представник глави держави у парламенті Юрій Мірошниченко.

"Вірогідність дуже мала, що рішення буде скасовано, незважаючи на те, що норма Конституції, яка передбачає персональне голосування, порушується протягом всього існування Конституції. Для розвинених демократій це питання нонсенсу, коли систематично Конституція порушується. На жаль, така практика є повсякденною", - визнав Мірошниченко.

За його словами, голосування картками дійсно затверджене в регламенті.

"Натискання кнопки сусідом стає підставою для звернення. Проте вірогідність того, що це може бути підставою для скасування, у цих правових реаліях практично дорівнює нулю", - додав регіонал.

Мірошниченко відзначив, що демократія полягає у тому, що "право оскаржити будь-яке рішення інституту публічної влади є захищеним законами". "Якщо хтось сумнівається, то може звернутися до Конституційного суду. Якщо опозиція вважає, що треба звернутися до суду, щоб уточнити наскільки чисто була дотримана процедура, то вона має на це право", - додав він.

Проте, як зазначив нардеп, перспектив у такого позову немає.

Нагадаємо, в БЮТ заявили, що 25 депутатів, які голосували за продовження повноважень парламенту не були присутні на засіданні. На думку опозиції, це може стати причиною для позову до Конституційного суду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.