Український феномен. Янукович наперед знає, що вирішить Конституційний Суд

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 2.02.2011 12:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13017

Президент України Віктор Янукович заявляє, що впевнений у підтримці Конституційним судом ухвалених у вівторок Верховною Радою змін до Основного закону, якими продовжуються повноваження парламенту і глави держави.

Про це сказав в інтерв´ю польській «Газеті Виборчій», опублікованому 1 лютого

«Я впевнений, що Конституційний суд підтримає ухвалені зміни (до Конституції - ред.). Це буде чиста формальність», - заявив глава української держави.

При цьому Янукович стверджує, що парламентські вибори у 2012 році будуть вільними і демократичними.
«Гарантую, що вибори у 2012 році будуть вільними і демократичними. Україна не зійде з одного разу обраної дороги свободи і плюралізму. Нашою стратегічною метою залишається інтеграція з ЄС і ми всебічно до цього наближаємося», - підкреслив Президент.

«Ми проводимо прагматичну політику, продиктовану нашим національним інтересом. Ми передбачувані для партнерів і чітко говоримо, що маємо на увазі», - додав Янукович.

Як повідомлялося раніше, 1 лютого Верховна Рада України 310 голосами ухвалила зміни до Конституції, що встановлюють дату чергових виборів Президента і парламенту. Згідно з внесеними змінами, вибори до парламенту України відбудуться у жовтні 2012 року, вибори президента - в березні 2015

Чинна після скасування політреформи з 1 жовтня минулого року Конституція зразка 1996 р. передбачала, що чергові парламентські вибори повинні були відбутися 27 березня нинішнього, 2011 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.