Друг сім’ї Януковича допомагає Ющенку матеріально

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 2.02.2011 17:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13022

Глава Нацбанку Сергій Арбузов фінансує партію “Наша Україна”.

Про це пише газета "Економічєскіє ізвєстія" з посиланням на свої джерела.

За відомостями видання, Арбузов "погодився виділити за рахунок особистих коштів на потреби партійного будівництва кілька сотень тисяч доларів".

Газета пише, що "наприкінці січня відбулася неофіційна зустріч Арбузова з екс-президентом Віктором Ющенком, який зараз є лідером партії "Наша Україна".

"Серед тем, які екс-глава НБУ обговорював з діючим головою центробанку, були перспективи розвитку і нинішнє фінансове становище "Нашої України", - йдеться у публікації.

У прес-службі партії інформацію про зустріч Арбузова і Ющенка не підтвердили, але в той же час і не спростували.

Видання нагадує, що Арбузов до призначення в Нацбанк був членом "Нашої України", вступивши до лав партії відразу після її створення Ющенком у 2005 році.

"Як повідомляли в кінці грудня 2010 джерела в "Нашій України", Арбузов на момент призначення на посаду глави Нацбанку залишався в партії. У той же час, стаття 18 чинної редакції закону "Про Нацбанк" вимагає від його глави припинення на час перебування на посаді членства в політичних партіях", - пише газета.

Один з банкірів, які працювали в Нацбанку, заявив: "Кажуть, пан Ющенко обговорював різні варіанти свого працевлаштування з Віктором Федоровичем (Януковичем)".

"Йому пропонували повернутися до Нацбанку, але він не захотів ще раз входити в цю річку, побажавши при цьому мати вплив на цю позицію", - зазначив він.

"Арбузов, близький оточенню Ющенка...і одночасно влаштовує більшість інших центрів впливу в президентському оточенні - Азарова, Клюєва, Колеснікова-Ахметова, - виявився компромісною фігурою", - сказав співрозмовник.

"Категорично проти була тільки група Фірташа-Льовочкіна, що мала види на Анатолія Шаповалова, але їх впливу в цьому випадку не вистачило", - додав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.