Невідомий блогер продемонстрував, що влада реанімувала політичну охранку

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 3.02.2011 10:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13026

Один з користувачів ЖЖ взяв на себе відповідальність за вибух пам’ятника Сталіну в Запоріжжі.

Народ України має право на краще майбутнє, ніж сталінське минуле

До заяви блогера під ніком kikhot1953, що взяв на себе відповідальність за підрив пам'ятника Сталіну в Запоріжжі, можна було б не ставитися серйозно, якби не низка обставин.

На постах від 7 і 21 січня kikhot1953 бере на себе відповідальність за підрив пам'ятника кремлівському горцю. Причому в другій публікації як доказ блогер приводить масу деталей про вибух, в тому числі посекундний хронометраж акції та подробиці про вибуховий пристрій.

Крім того, анонім пише про те, що у разі встановлення пам'ятника Сталіну в Одесі підірве і його.

Пост, написаний цим користувачем ЖЖ 7 січня, також містив у собі зізнання у скоєнні вибуху, а також роздуми про те, що в країні встановлюється режим беззаконня і "якщо суспільство нездорове і не виконує своїх функцій, їх має виконувати хтось інший". Крім того, в журналі kikhot1953 є ще публікації, наприклад, від 5 листопада, під назвою "Півроку ганьби. Виправлю, коли Трохи приморозить". Під півріччям ганьби автор, очевидно, має на увазі установку в Запоріжжі пам'ятника Сталіну саме 5 травня.

Джерело видання "Фокус" в СБУ підтвердило, що відомчий моніторинг Інтернету вже виявив пости аноніма, і зараз проводиться відповідна перевірка. Однак співрозмовник не зміг сказати, чи підтвердилася інформація, що міститься в блозі, а також чи вдалося спецслужбі встановити особу блогера.

Нагадаємо, скульптурне зображення Сталіну в Запоріжжі було незаконно встановлено 5 травня 2010 року на території Запорізького обкому КПУ. 28 грудня невідомі пошкодили бюст вождя, відпилявши голову.

Пізніше, в новорічну ніч, стався вибух на території Запорізького обкому КПУ, внаслідок чого пам'ятник Сталіну був повністю зруйнований. Прокуратура Запорізької області кваліфікувала підрив пам'ятника Сталіну як терористичний акт і, забравши справу у міліції, передала його в СБУ.

За підозрою у підриві незаконної "малої архітектурної форми" було заарештовано декілька членів організації "Тризуб" та ВО "Свобода". За інформацією адвоката тризубівців Віктора Нікозакова, до затриманих застосовуються тортури з метою отримання "потрібних" слудству показів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.