Нардеп Ар’єв заявив у ГПУ про скоєння злочину

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.02.2011 12:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13028

Депутат Верховної Ради від “Народної самооборони” Володимир Ар’єв, знаходячись у Вашингтоні, направив до Генеральної прокуратури заяву з проханням розслідувати фальсифікацію голосування за зміни до Конституції від його імені у парламенті 1 лютого.

Про це повідомляє прес-служба партії.

“Зазначена подія була би неможливою без протиправного втручання в систему електронного голосування у зв'язку з тим, що я особисто, маючи при собі електронну картку для голосування перебував у літаку, який прямував до Сполучених Штатів Америки", - пояснив він.

Депутат в заяві на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки зазначив, що відповідно до частини 3 статті 84 Конституції України “голосування на засіданнях Верховної Ради України здійснюється народним депутатом особисто.”

“Я не передавав свою електронну картку для голосування жодній особі. Я не здійснював ніяких дій для виготовлення копії такої картки, чи будь-якого пристрою для голосування від мого імені стороннім особам”, - сказано в заяві Володимира Ар'єва.

“Самооборонець” вважає, що голосування, яке відбулось від його імені та за його відсутності, без його відома та всупереч його волі є грубим порушенням Конституційного права народного депутата на голосування особисто. “Голосування в такий спосіб могло відбутись тільки за втручання осіб, які займають певні службові посади та мають доступ до електронної системи голосування”, - переконаний він.

“Відповідно, ці факти свідчать про наявність ознак злочину, передбаченого частиною 2 статті 344 Кримінального кодексу “Втручання у діяльність державного діяча”. На підставі викладеного вище прошу порушити кримінальну справу, встановити осіб, винних у скоєнні цього злочину та притягнути їх до відповідальності”, - звертається до ГПУ Володимир Ар'єв.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.