Русіфікація набирає обертів. У Красному Лучі, на Луганщині, закривають єдину українську школу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.02.2011 13:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13029

У місті Красний Луч Луганської області можуть закрити україномовну школу, повідомила ініціативна група в захист середньої школи №15. Депутати Краснолуцької міської ради мотивують закриття школи браком фінансування.

Як повідомляється, закриття школи викликало незадоволеність батьків, учнів та вчителів школи. Однак на офіційні звернення прокурору міста Красний Луч відповіді не надійшло. Мер і депутатський корпус міськради "ніяк не реагують на численні звернення громадян".

"Батьківська громадськість, дізнавшись про це, створила групу підтримки, яка зібрала більше тисячі підписів на захист єдиної україномовної школи в місті Красний Луч. Також були офіційні звернення до депутатів Луганської обласної ради, президенту України Януковичу, але допомоги так і не надійшло", - відзначили в прес-службі ініціативної групи.

При цьому, за словами батьків школярів, заклад цілком придатний для навчального процесу. У СШ №15 знаходиться сучасний комп'ютерний клас, школа мистецтв та музей бойової слави афганців. Також школа повністю укомплектована навчальним обладнанням.

Як заявив член ініціативної групи на захист СШ №15, представник Луганської обласної організзаціі "Студентське братство" Іван Жеведь, школа обладнана всім необхідним. За його словами, нещодавно зробили автономне опалення, завезли новітні комп'ютери, кабінет фізики, біології та хімії повністю обладнані.

У ініціативній групі продовжують відстоювати свої права і готові оголосити голодування, якщо рішення про закриття школи не буде переглянуто.

Нагадаємо, на початку січня у місті Лисичанську Луганській області влада вирішили закрити єдину спеціалізовану україномовну школу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.