Регіонали виправдовуються: мовляв у кожного нардепа по дві картки для голосування

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 3.02.2011 14:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13030

У регламентному комітеті Верховної Ради кажуть, що депутати мають право на дві картки для голосування.

Фотофакт. Михайло Чечетов "дирегує" голосуванням багатокнопочників-регіоналів

Про це сказав голова Комітету ВР з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради, "регіонал" Володимир Макеєнко.

"Картки у депутатів є у двох екземплярах. Один - у депутата, а другий зберігається у секретаріаті. Ну, наприклад, якщо ти зранку виїхав з дому і забув картку, то ти підходиш в секретаріат, пишеш заяву і особисто отримуєш дублікат. Інших можливостей немає", - уточнив парламентарій.

Нардеп сказав, що не знає, чи отримував "нунсівець" Володимир Ар'єв дублікат картки.

"Можливо він її раніше отримував, бо він же каже, що загубив дублікат, і це вже друга картка. А чого ж ти не написав заяву в регламентний комтітет, що її загубив? І чому ти голосував в першому читанні? Чому тоді мовчав? Тому якщо є якісь питання, напиши заяву в регламентний комітет, і ми її розглянемо негайно", - сказав Макеєнко.

За його словами, і вчора, і сьогодні було засідання комітету, і жодної заяви від депутатів, що вони хочуть відкликати свої голоси, немає.

Нагадаємо, що напередодні Верховна Рада продовжила повноваженя собі та президенту. Після цього фракція БЮТ виключила 7 депутатів, які проголосували синхронно з більшістю. Водночас низка депутатів заявили, що не голосували за документ. Зокрема, за словами "нунсівця" Володимира Ар'єва, він у цей час був у США.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.