Тимошенко заявила, що уряд всіляко сприяє збагаченню олігархів за рахунок платників податків

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.02.2011 16:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13033

Юлія Тимошенко заявляє, що уряд дозволив олігархам запустити схему, за якою вони отримуватимуть надприбутки, а витрати будуть покладені на бюджет держави.

Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що в результаті підписання мирової угоди між урядом України та компанією "Vanco Prykerchenska" українських олігархів буде допущено до розробки родовищ Чорного моря, за що вони отримуватимуть значні прибутки в той час, як все податкове навантаження нестиме держава.

"Так, як виписана ця угода, і такі права, які надані компанії офшорній "Vanco", я можу стверджувати, що Україна ніколи не отримає ні податків, ні продукції, ні прибутків – нічого. По суті справи, шельф Чорного моря забирається сьогодні у народу України і дарується олігархії, яка оточує Президента", - заявила Тимошенко сьогодні на прес-конференції в Києві.

Юлія Тимошенко підкреслила, що за компанією "Vanco Prykerchenska" стоять українські олігархи. "Компанія "Vanco" – це лише ширма, і, якщо розібратися в тому, скільки їй реально належить, то приблизно в районі 10%, якщо подивитися всі засновницькі документи. 90% належать кланам України", - стверджує вона.

"Вони зовсім не проводять ніякого тендеру, і умови, які передбачені в цій угоді, є відвертим, цинічним грабунком України", - заявила екс-прем'єр.

Екс-прем'єр зазначила, що умови нової угоди між урядом і компанією "Vanco Prykerchenska" залишаться незмінними. "На запит журналістів заступник Міністра навколишнього природного середовища дав наступну відповідь: вже зараз, сьогодні, якщо переговори завершаться успішно і мирову угоду буде підписано, а це значить, знову віддадуть в це кримінальне угрупування шельф Чорного моря України, "Vanco Prykerchenska" зможе поновити діяльність на підставі раніше укладеної угоди про розподіл продукції. Істотних змін у цій угоді не буде", - повідомила вона.

Тимошенко вважає дезинформацією суспільства заяви представників влади про паритетність розподілу ресурсів, видобутих та реалізованих з родовищ шельфу Чорного моря, між урядом і компанією "Vanco Prykerchenska". "Повернемося до того, чому я розривала угоду з "Vanco Prykerchenska". Угода, яка підписана, передбачає наступні положення: що на перший період, на чотири роки, з усього продукту, який буде видобуватися, 70% зразу віддається компанії "Vanco Prykerchenska" для компенсації вкладених ресурсів, і буде це продовжуватися стільки, скільки захоче "Vanco". А 30%, які залишаються, будуть ділитися між "Vanco" і Україною (відповідно) 70% і 30%. Усі обов’язкові платежі – передбачено, що Україна буде платити своєю долею", - сказала вона.

"Максимум, що при таких домовленостях буде отримувати Україна, а вірніше, те, що передбачено для неї – це 10% від продукту, який буде видобуватися на шельфі. І такі права, які надані офшорній компанії "Vanco", я можу стверджувати, що Україна ніколи не отримає", - застерегла екс-прем'єр.

Юлія Тимошенко переконана, що, підписуючи угоду з компанією "Vanco Prykerchenska", уряд діє всупереч інтересам України. "Вони, забираючи у держави стратегічне майбутнє свою крадіжку здійснюють публічно, неприховано, таким чином легалізуючи її в очах суспільства. Але це крадіжка", - резюмувала Юлія Тимошенко.

Вона нагадала, що коли була керівником уряду - активно заважала Вікторові Ющенку та Вікторові Януковичу у запроваджені цієї схеми, за що була звільнена з посади.

"Звільнили переважно тому, що я не погоджувалася разом з Президентом Ющенком сповідувати подвійні стандарти і не погоджувалася продовжувати політику на найвищому рівні в державі, яка зміцнювала економічні і політичні позиції олігархії України, яка розподіляла на їх користь всі національні багатства", - сказала Тимошенко.

Лідер партії "Батьківщина" нагадала, що її було звільнено 8 вересня 2005 року, а вже 22 грудня 2005 року уряд Юрія Єханурова ухвалив постанову про проведення конкурсу на залучення інвесторів для розробки родовищ Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря. "Цю постанову лобіювали і фінансували в тіньовому режимі ті ж самі клани, які оточували Кучму, оточували Ющенка і сьогодні оточують Януковича, його головні спонсори", - зазначила вона.

Тимошенко звернула увагу на те, що вже 19 квітня 2006 року конкурс було визнано таким, що відбувся, а його переможцем стала нікому не відома компанія "Vanco International Ltd", яка одразу передала усі права компанії "Vanco Prykerchenska" зі статутним капіталом 12 тисяч доларів і засновниками-студентами.

"На превеликий жаль, там ті ж самі актори – це пан Клюєв, пан Ющенко, які публічно підписали капітуляцію України і здачу її національних інтересів", - резюмувала вона.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.