Італійські архітектори перетворили віадук на потужний альтернативний генератор енергії

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.02.2011 02:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13040

Концептуальний проект італійських архітекторів передбачає комбіноване використання сонячних панелей і вітряків. Одна мостова споруда забезпечить енергетичні потреби невеликого містечка.

Так енерговіадук виглядав би з гвинтокрила...

Минулого року влада курортного регіону Калабрія, що займає носок «італійського чобота», вирішила провести інвентаризацію своїх віадуків. З'ясувалося, що частина з них прийшла в непридатність, проте витрати на їх гіпотетичне знесення виявилися непідйомними - близько $ 55 млн. Це і підштовхнуло адміністрацію до благої справи - проведення конкурсу на реконструкцію споруд...

... Одним з учасників якого став проект Solar Wind («Сонячний вітер») архітекторів Франческо Колароссі, Джованні Сарацин і Луїзи Сарацин. Він передбачає екологічну модифікацію 20-кілометрового віадука, що з'єднує комуни Баньара і Шілла.

Між опорами споруди планується встановити 26 вітрогенераторів, які зможуть виробляти 36 млн кВт/год на рік. Ще 11200 тисяч кВт/год буде генерувати покриття дороги із сонячних панелей, захищених міцною прозорою пластикової оболонкою (подібні шосе вже розробляються в США).

Крім того, на узбіччі встановлять «смугу» геліотеплиць - теплиць з високоефективними акумуляторами сонячної енергії. У них можна вирощувати екологічно нешкідливу продукцію для продажу туристам.

Сукупної потужності Solar Wind вистачить приблизно на 15 тис. будинків. Фактичне схвалення проекту владою (у конкурсі він зайняв друге місце) служить ознакою того, що «міст-електростанція» має серйозні шанси на реалізацію, зазначає “Компьюлєнта”.

...А так - якби гвинтокрил трохи опустився. (Тут і вище зображення New Italian Blood.)



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.