Вожді і маси. Банкрутство політичне й фінансове

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 4.02.2011 15:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13048

У партії “Наша Україна” екс-президента Віктора Ющенка немає грошей, аби сплачувати по боргах.

Деякі обласні організації партії не сплачують рахунки, що змушує кредиторів звертатися до суду, в тому числі з вимогами про їх банкрутство й виселення, пише "Дєло".

Одну з найбільших заборгованостей має Миколаївська обласна організація політичної партії "Наша Україна" - вона становить майже 640 тис. грн. У цю суму входять борги нашоукраїнців перед Пенсійним фондом, Фондом соцстраху, іншими кредиторами.

Декілька місяців тому осередок був визнаний банкрутом.

"Наша Україна" намагалася уникнути сплати цієї суми, доводячи в суді, що заборгувала близько 800 тис. грн. співробітникам обласної організації. Однак доказів існування такої заборгованості з зарплатіи нашоукраїнці надати не змогли.

Ледь не стала банкрутом Запорізька облорганізація "Нашої України". До суду про банкрутство цього осередку подало Управління Пенсійного фонду в Орджонікідзевському районі Запоріжжя у зв’язку з заборгованістю перед ним обласної організації політичної сили на суму понад 300 тис. грн.

Банкрутства "Нашої України" у Полтавській області через суд домагається Управління Пенсійного фонду в Жовтневому районі Полтави. Порушено справу про банкрутство місцевого осередку партії Віктора Ющенко у Волинській області.

При цьому партію екс-президента не тільки "банкрутять", але й виселяють. Так, у смт. Велика Новосілка Донецької області прокуратура вимагає визнати недійсним договір оренди між райадміністрацією й місцевим осередком "Нашої України". Прокуратура вважає незаконним надання політсилі приміщення в районному центрі дитячої та юнацької творчості.

Проблем із розміщенням "Наша Україна" зазнає по всій країні. Низка орендодавців звернулися вже до суду, де вимагають від політичної сили в терміновому порядку погасити заборгованість за знімання приміщень під офіс партії.

Регіональному відділенню Фонду держмайна по Донецькій області місцева "Наша Україна" заборгувала 1,5 тис. грн. Фонду держмайна в Дніпропетровську "Наша Україна" винна 3,5 тис. грн. Комунальному підприємству з управління будівлями Кіровоградської обласної ради "Наша Україна" винна 33,3 тис. грн.

Крім того, проти партії подано низку позовів за прострочення з оплатою телекомунікаційних, житлово-комунальних та інших послуг.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.