Пірати захопили судно на Херсонщині

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 30.10.2006 18:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1305

На території ВАТ „Херсонський суднобудівний завод” група невідомих осіб у складі семи чоловік, озброєних табельною зброєю, захопила судно „Кілія”.

Про це повідомили у прес-службі міністерства транспорту і зв’язку.

За інформацією прес-служби, судно належить ДП „Херсонський морський торговельний порт” (ХМТП) і знаходиться на ремонті на території ВАТ „Херсонський судоремонтний завод” (ХСЗ).

У прес-службі зазначають, що екіпажу судна здалеку показали якісь «папери», що нібито свідчили про право власності австрійської компанії на це судно. Членам команди судна заборонили користуватися телефонним зв’язком, після чого їх вивезли з території суднобудівного заводу й доставили до управління „Херсонського морського торговельного порту”. Проти екіпажу „Кілії” не було застосовано силу.

У прес-службі також зазначають, що спроби адміністрації ДП «Херсонський морський торговельний порт» з’ясувати ситуацію на суднобудівному заводі закінчилися тим, що охорона цього підприємства не пропустила на територію ХСЗ ні начальника порту, ні капітана «Кілії». При цьому, зазначають у прес-службі, ніяких переконливих пояснень щодо того, як озброєні люди могли потрапити на судно, не було надано.

У прес-службі також зазначають, що рейдерську атаку на ДП «Херсонський морський торговельний порт», захоплення судна «Кілія» портовики пояснюють ситуацією, що склалася навколо договору про спільну діяльність між ХМТП, приватним підприємством «Стивідорна компанія «Херсонський морський термінал» та австрійською компанією «Агельмайне Бетайлігунгсфервальтунгс-унд Хандельс ГмбХ».

25 жовтня у Києві відбулося засідання конкурсної комісії Міністерства транспорту та зв’язку України з визначення переможця конкурсу на вакантну посаду начальника ДП «Херсонський морський торговельний порт». Переможцем конкурсу визнаний Андрій Єгоров, котрий до цього виконував обов’язки начальника ХМТП.

«Є підстави вважати, що саме події, пов’язані з призначенням нового керівництва порту стало приводом до грубої рейдерської атаки, застосованої проти Державного підприємства «Херсонський морський торговельний порт», - говориться в у повідомленні прес-служби.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.