Тимошенко не має сумнівів у вердикті КС по змінам до Конституції

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.02.2011 19:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13050

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко сумнівається, що Конституційний Суд визнає неконституційним Закон про внесення змін до Конституції щодо подовження термінів повноважень Верховної та місцевих рад і Президента України.

"Я віддаю собі звіт, що Конституційний Суд сьогодні не є Конституційним Судом в змісті цього слова. І по суті не є Конституційним Судом. Це є департамент Адміністрації Президента, який на замовлення прийме будь-яке рішення. Конституційний Суд вони знищили ще на початку правління Януковича", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні після чергового відвідування Головного управління Генеральної прокуратури з розслідування особливо важливих справ.

Саме тому, а її думку, КСУ досі не розглянув як подання опозиційних депутатів, так і подання Центральної виборчої комісії щодо тлумачення норми Конституції 1996 року про строк повноважень Верховної Ради, обраної в 2007 році. "Але все одно, розуміючи це, ми від нашої фракції подали до Конституційного Суду звернення про те, що пролонгація терміну перебування на посадах народних депутатів є незаконною. Вона проведена з повними порушеннями процедур і по суті є аморальною", - додала вона.

"Ми хочемо, щоб кожен за це взяв на себе свою долю відповідальності, і якщо Конституційний Суд рахується таким, також взяли свою відповідальність за прийняття або неприйняття правосудних і неправомірних конституційних рішень. Якщо б в Україні був Конституційний Суд, то, безумовно, було б відмінено рішення Верховної Ради про пролонгацію повноважень народних депутатів за їх власним бажанням як таке, яке не відповідає Конституції України. До речі, там пролонговані не лише їх повноваження, там відбувся відповідний бартер – пролонгували ще і повноваження Президенту України майже на півроку. Тобто вони обмінялися пролонгуванням повноважень один з одним", - підкреслила вона.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.