Британський прем’єр засудив політику мультикультуралізму

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.02.2011 04:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13052

Прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон визнав провальної політику мультикультуралізму. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на текст його промови, яка буде прочитана 5 лютого на Мюнхенській конференції з безпеки.

Девід Кемерон: “Толерантність, заснована на невтручання в справи тих, хто відкидає західні цінності, себе не виправдала”

За словами Кемерона, толерантність, заснована на невтручання в справи тих, хто відкидає західні цінності, себе не виправдала. Необхідно перейти до "м'язистого лібералізму", при якому національна ідентичність формується за рахунок демократії, рівних прав, верховенства закону і свободи слова.

В якості одного із заходів глава уряду пропонує позбавити фінансової підтримки і вигнати з університетських містечок організації, які мають вагу в мусульманському суспільстві, але не визначилися з західними цінностями.

У рамках доктрини державного мультикультуралізму, пояснює прем'єр-міністр, британська влада заохочували роздільне співіснування культур. Це призвело до нестачі національної ідентичності, що, у свою чергу, спровокувало інтерес молодих британських мусульман до екстремістських ідей. Кемерон, однак, проведе чітку межу між ісламською релігією та ідеологією ісламського екстремізму, повідомляє Lenta.ru.

"Якщо ми хочемо подолати цю загрозу (доморощений ісламський екстремізм), я думаю, час перегорнути сторінку з проваленими методами минулого", - заявить Кемерон на конференції.

Нагадаємо, в жовтні 2010 року зі схожими заявами виступила канцлер Німеччини Ангела Меркель. Вона визнала провал мультикультурної моделі і зажадала від іммігрантів вивчати німецьку мову та інтегруватися в німецьке суспільство.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.