Бєлгородська область Росії відмовляється від святкування “комерційного свята” - Дня всіх закоханих

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.02.2011 03:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13054

Влада Бєлгородської області Російської федерації рекомендувала відмовитися від свята Дня святого Валентина, тому що він негативно впливає на молодь і вигідний тільки комерсантам.

Про це в п'ятницю РІА “Новості” повідомив консультант відділу по взаємодії з громадськими та релігійними організаціями адміністрації регіону Григорій Болотнов.

За його словами, адміністрація Бєлгородської області торік випустила документ за назвою "Заходи щодо забезпечення духовної безпеки в Білгородській області ...". Свій підпис під ним поставив перший віце-губернатор Бєлгородської області Олег Полухін, благословив "Заходи ..." архієпископ Білгородський і Старооскольський Іоанн.

Документ, зокрема, наказує державним і муніципальним органам влади "не допускати в освітніх, культурних та інших підвідомчих закладах міст та районів області святкування Дня святого Валентина та Хеллоуїна".

"Сама атмосфера цих свят не сприяє формуванню у молоді духовних і моральних цінностей, а їх проведення вигідно, в першу чергу, комерційним організаціям", - пояснив співрозмовник агентства.

При цьому Болотнов відзначив, що розпорядження стосується лише державних і муніципальних установ, і не є прямим забороною, а, швидше, рекомендацією.

"Якщо директор школи 14 лютого проведе дискотеку або конкурс, його не звільнять і не зроблять догану. Однак ми розраховуємо, що люди свідомо відмовляться від проведення цього свята", - підкреслив співрозмовник агентства.

За його словами, комерційні організації, швидше за все, будуть проводити заходи, приурочені до Дня закоханих, як це було минулого року в Хеллоуїн. Ніяких санкцій за це до них застосовуватися не буде.

Опитані в п'ятницю РІА Новини представники бєлгородських організацій повідомили, що не планують проводити спеціальні акції 14 лютого, правда, з різних причин.

Так, начальник управління по зв'язках з громадськістю Бєлгородського державного університету Олександр Пиж повідомив, що ВУЗ не планує святкувати День закоханих, однак, за його словами, це ніяк не пов'язано з випущеним обладміністрацією документом.

"Наступного дня, 15 лютого, в університеті буде широко відзначатися День православної молоді. У планах - концерт класичної духовної музики, конкурси, бал. Програма дуже велика, і ми вважаємо, що два свята поспіль - це занадто", - пояснив співрозмовник агентства .

Він підкреслив, що якщо студенти заходять відзначити День святого Валентина, забороняти їм ніхто не буде.

Комерційні клуби Бєлгорода також не планують спеціальних акцій в День закоханих, при цьому представники нічних клубів відкрито говорять, що прислухалися до думки влади.

Наприклад, представник "Арт-клуб Студія" повідомив, що клуб не планує жодних заходів на 14 лютого, тому що отримав відповідні рекомендації від адміністрації.

"Буде звичайний день, звичайна дискотека. Спеціальних акцій у цей день не планується", - сказав він.

Представник іншого популярного нічного клубу міста теж сказав про звичайний режим роботи 14 лютого.

"Однак моя особиста думка: треба не забороняти такі свята, як День святого Валентина, а просувати свої: більше їх рекламувати, влаштовувати масові гуляння... У людини повинен бути вибір, і тоді вона сама вирішить, що їй ближче", - пояснив він.

Від “Аратти”. В слов`янському святковому календарю є кілька свят, пов`язаних з цією прекрасною стороною людських відносин - це Свято пробудження жіночої Любові (Велика Лада, Красна гора) - 22 квітня і Свято Ярила або ж Свято пробудження чоловічої Любові - наступного дня, 23 квітня. “Спільним” є традиційне свято Купайла, яке святкується в найкоротшу ніч року - з 21 на 22 червня.

То варто повернутися до тисячолітніх традицій пращурів, - це ж ніхто ПОКИ ЩО не забороняє. Ми впевнені, що жити в гармонії з Природою, Землею, Космосом і Традицією Роду - набагато корисніше чим догоджати комерціоналізованим чи більшовицько-ідеологізованим ("День Красной арміїї" і "8 Марта") "святам" вигаданого походження.

А обдаровувати один одного подарунками, поцілунками та іншими проявами уваги потрібно кожного дня, а не як "собачки Павлова" за "дзвіночком", у відповідності до "красних дат калєндаря".

Анекдоти до теми:

Вона, з ранку, ображено: Коханий, ти що, забув, який сьогодні день?
Він, дивуючись: Який?
Вона: День Святого Валентина! Згадав? Ну, то куди ти мене сьогодні поведеш?
Він, з видом прозрілого генія: До церкви!
Вона, здивовано: Чому?
Він: Поставимо свічку Святому Валентину!

* * *

Вітаємо всіх з Днем святого Валентина!
Святий Валентин, як відомо, є покровителем торговців косметикою, квітами, нижньою білизною, побутовою технікою та іншими речами ...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.