Парламентська система “Рада” застаріла морально, а нова система - просто унеможливить багатокнопочників

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 7.02.2011 12:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13063

Рано чи пізно депутати змушені будуть перейти на нову систему голосування і голосувати за двох у них можливості більше не буде.

Про це в коментарі «Главкому» заявив розробник системи „Рада“, директор Інституту проблем математичних машин і систем Анатолій Морозов.

Зокрема, за його словами, найближчим часом треба буде проводити повну заміну системи „Рада-3“ на „Рада-4“. Після цього, як запевнив розробник системи „Рада“, можливість голосувати за кількох людей буде виключена.

„У дуже близьких планах — заміна системи„ Рада “на більш нову версію. Керівництво Верховної Ради вже піднімало цю тему, були зустрічі з розробниками і конкретні технічні завдання “, — сказав Морозов.

Він також нагадав, що нинішня система відпрацювала 11 років. „Система „Рада“не тільки морально, а й фізично застаріла, може розсипатися у будь-який момент. Елементна база не розрахована на стільки років безперервної роботи. Тому зараз потрібна повна її модифікація“, — запевнив експерт.

При цьому, за словами розробника, поки про терміни заміни говорити складно. «Коли будуть виділені гроші, тоді можна буде назвати термін. Очевидно, що не пізніше, ніж через рік-два нова система вже повинна працювати. Точно можу сказати, що там буде сенсорна система натискання кнопки, і голосувати за двох можливості не буде», — підсумував Морозов.

Нагадаємо, у вересні 2010 року Інститут проблем математичних машин і систем (ІПММС), обслуговуючий систему для голосування Верховної ради 6 вересня закупив обладнання для двох нових табло на суму 3,3 млн грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.