Україна для людей. Бензин може подорожчати до 12 грн

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 7.02.2011 13:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13064

Вже через місяць ціна літра 95-го бензину в Україні може перевалити за 12 гривень, говорять експерти.

На нинішньому тижні ціни на бензин остаточно стабілізуються, прогнозують експерти. Головна причина стабілізації нафтових цін - початок антидемпінгового розслідування відносно імпорту палива в країну.

"Ціни на нафтопродукти в Україні і так високі, і ні супротивники, ні прибічники введення імпортних мит найближчим часом не ініціюватимуть подорожчання нафтопродуктів, щоб не сваритися з урядом, поки не прийнято рішення про мита", - вважає Сергій Куюн, директор ТОВ "Консалтингова група А-95".

До початку березня, як прогнозують чиновники, розслідування відносно імпорту палива завершиться. Якщо його результатом стане введення імпортних мит, літр палива може подорожчати на 2-3 грн.

Нагадаємо, раніше Міністерство енергетики і вугільної промисловості України і власники нафтопереробних заводів домовилися про стабілізацію роздрібних цін на нафтопродукти з 1 лютого 2011 року.

Від “Аратти”: як загальновідомо, ціни на пальне є базовими, тобто є складовою ціни кожного товару чи послуги.

Отже, недолуга політика урядовців цілком може ще більше спровокувати цінову вакханалію, а відтак - посилити інфляційні процеси і, як наслідок, подальше зубожіння громадян.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.