Справа Гонгадзе. Теличенко оскаржила рішення суду щодо замовності дій Пукача

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 7.02.2011 17:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13070

Адвокат Валентина Теличенко оскаржила постанову Печерського райсуду Києва про визнання законним закриття справи проти Олексія Пукача в частині обвинувачення його в замовленому вбивстві Георгія Гонгадзе.

Представник Мирослави Гонгадзе в суді повідомила, що вона передала до Апеляційного суду Києва скаргу в понеділок, 7 лютого.

У ній Теличенко просить скасувати ту постанову Печерського райсуду столиці як незаконну й скасувати відповідну постанову ГПУ.

Представник удови Гонгадзе зазначила, що незалежно від того, чи буде задоволена її скарга, вона оприлюднить рішення як Печерського райсуду Києва, так і Апеляційного суду Києва в цій справі, щоб експерти й громадськість могли оцінити законність цих рішень.

Наприкінці 2010 року Теличенко заявила, що новий склад слідчої групи ГПУ в справі Гонгадзе змінив формулювання обвинувачення проти Пукача - тепер убивство називається не замовленим, а вчиненим за попередньою змовою групи осіб.

31 січня цього року Печерський райсуд Києва визнав законним закриття Генпрокуратурою кримінальної справи проти Пукача в частині обвинувачення його в замовленому вбивстві Гонгадзе.

Суд дійшов висновку, що доводи заявника скарги про наявність даних про здійснення Пукачем убивства на замовлення не стосуються предмета оскарження, оскільки є оціночними.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.