Нардеп Бондаренко вважає, що влада перетворить вибори у столиці на фікцію

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 7.02.2011 18:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13072

Проведення виборів у Києві за умови збереження чинних виборчих правил буде безперспективним для будь-якої політичної сили, окрім провладних партій.

Про це заявив народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Володимир Бондаренко сьогодні на прес-конференції у Києві.

«Проведення виборів при виборчих правилах, які діють, зокрема, правила формування виборчих комісій, можливість комісії зняти кандидата - це абсолютно безперспективна річ для будь-яких політичних сил. Печерський суд може зняти будь-кого, у будь-який момент і будь за що. Ми сьогодні живемо не у правовій державі, у якій може бути гарантовано хоча б мінімум рівних правил змагань”, - сказав Бондаренко.

Водночас депутат не відкидає можливості проведення дострокових виборів до Київради.

«Якщо Київська міська рада була обрана в 2008 році, то наступні вибори повинні відбутися в 2013 році. Але оскільки Конституцію скасовано, то тепер дату проведення виборів можна куди хочеш потягнути, в тому числі і додати два роки. Це питання сьогодні свідомо заплутано для того, щоб ніхто не знав, коли і що тут відбудеться. В умовах діяльності сьогоднішньої Верховної Ради гарантувати вибори будь-коли неможливо. Цій владі не потрібна міцна, обрана народом у Києві влада, і їм краще мати тут призначену владу», - зазначив він.

Водночас Бондаренко вважає, що вибори Київського міського голови можуть відбутися лише тоді, коли чинна влада буде впевнена у перемозі свого кандидата на цю посаду.

«Поки не буде відчуття у тих, хто приймає рішення на усіх поверхах чинної влади - виконавчої, судової, законодавчої, що буде обраний представник у Києві, виборів не буде», - вважає депутат.

Крім того, Бондаренко підкреслив, що родина чинного мера Києва Леоніда Черновецького «була активно інтегрована в Київську міську владу, зокрема, син Леоніда Черновецького, його дочка, зять та чоловік сестри його дружини». В зв’язку з цим Бондаренко припускає можливість шантажу з боку мера діючої в столиці влади.

Народний депутат також звернув увагу на те, що керівництво КДМА заявляє, що часто спілкується з Черновецьким, а отже, його не можна визнати безвісти зниклим незважаючи на те, що кияни позбавлені можливості звернутися до свого мера.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.