“Батьківщина” вимагає звільнення запорізького політв’язня

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.02.2011 13:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13080

Сьогодні партія “Батьківщина” виступила з заявою на захист студента-історика Едуарда Андрющенка, якого утримують у СІЗО за підозрою у пошкоджені “малої архітектурної форми”, незаконно встановленої Запорізьким обкомом КПУ.

Мала архітектурна форма, незаконно встановлена обкомом КПУ. Запоріжжя

Ми надаємо текст заяви без змін та коментарів:

Захищаючи катів українського народу, влада Януковича кидає за грати невинних людей

Партія «Батьківщина» обурена затриманням запорізького студента-історика Едуарда Андрющенка, якого влада намагається звинуватити у пошкодженні бюсту Сталіна у Запоріжжі у грудні минулого року, і вимагає його звільнення з-під варти.

Захищаючи катів нашого народу, влада репресує ні в чому не винних людей. Едуарда Андрущенка кинуто за грати, незважаючи на документальні підтвердження його перебування в іншому місці на момент події.

Також проігноровано факт взяття його на поруки історичним факультетом Запорізького національного університету.

Влада, обираючи жорсткий запобіжний захід, продемонструвала, що всі ці обставини і свідчення для неї не мають жодного значення. Діючи в дусі радянського тирана, влада хапає першого зустрічного і кидає за грати. А для того, щоб потрапити у жорнова репресивної машини під будь-яким надуманим приводом, достатньо бути свідомим громадянином своєї країни.

Звертає на себе увагу також безглуздість, з якою підноситься начебто «пам’ятник» Сталіну, хоча, насправді, йдеться про якесь скульптурне непорозуміння, не внесене до жодного списку пам’яток. Цікавим є і те, що це непорозуміння знаходилося у дворі обкому Компартії, на неузаконеній території, яку раніше забрали від дитячого садка.

Ми наголошуємо: захищаючи ката, який знищив мільйони наших співгромадян, чинна влада взагалі ніяк не реагує на інцидент, який нещодавно стався у Белгород-Дністровському, де вчергове вандали знищили пам’ятний знак жертвам голодомору. І досі ніхто не порушив кримінальну справу, нікого не було затримано.

Партія «Батьківщина» розцінює такі дії як яскраве свідчення антиукраїнської політики влади Януковича і вимагає припинити репресії проти невинних людей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.