Сайт знайомств запропонував шукати «другу половинку» за ДНК-тестом

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.02.2011 16:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13084

У профайлах користувачів цього сайту розміщені не тільки фотографії і розповідь про себе, але й генетичний профіль, що дозволяє знайти ідеального партнера.

Кохання - це гормони і сумісність генів, переконані творці сайту

Автори сайту Gmatch переконані, що шанси зустріти свою другу половинку в інтернеті зростуть, якщо до звичайних параметрами додати ще один - біологічний. Тому після реєстрації користувачеві надсилають ...ватяну паличку, за допомогою якої він може взяти у себе пробу слини для ДНК-тесту, повідомляює Woman.ru.

Потім на підставі отриманого таким чином біоматеріалу в лабораторії створюється генетичний профіль людини, який так само, як і відбитки пальців, унікальний.

Трохи теорії: вчені з'ясували - для того, щоб зрозуміти, чи підходить ця людина нам в партнери чи годиться виключно в друзі, досить зробити вдих. Ледве вловимий запах тіла «сканується» нашою підсвідомістю, яка аналізує отримані МНС-гени (головний комплекс гістосумісності - ГКГС, англійською - major histocompatibility complex - MHC) візаві, щоб відповісти на запитання «Якими будуть діти».

Принцип простий - чим більша різноманітність білків MHC, тим ефективніший імунітет, тому для одержання здорового потомства завжди потрібен партнер з набором MHC-генів, що сильно відрізняється. У лабораторії сайту знайомств саме ці гени, що мають наукову назву «білки комплексу гістосумісності», і досліджуються.

Якщо хтось з бажаючих познайомитися вам припав до душі, зустрічатися і вдихати запах його тіла тепер не обов'язково, можна запустити програму з перевірки генетичної сумісності і в режимі он-лайн з'ясувати, чи підходите ви один одному.

«Звичайно, ні про яку романтику не може бути й мови, - зітхає керівник проекту Андреас Райхерт. - Але, скажімо чесно, кохання - це не подарунок долі. Ступінь симпатії один до одного двох людей визначають гормони, поведінково-біологічні процеси і, безумовно, гени».

Сайт знайомств вже почав свою роботу, створення генетичного профілю і три місяці підтримки обійдуться в 139 євро, якщо за цей час ви не знайдете другу половинку, то приготуйтеся викладати ще по 25 євро щомісяця.

Раніше ми повідомляли, що британські вчені дослідили як гормон окситоцин впливає на те, наскільки привабливими і надійними здаються нам нові знайомі. Подібне дослідження про вплив генів на встановлення дружніх відносин провели і американські науковці.

25 травня 2009 року на щорічній конференції Європейського товариства генетики професор Марія да Граса Бікальо (Maria da Graça Bicalho), керівник лабораторії імуногенетики і тканинної сумісності університету Парани (Бразилія), з колегами в новій роботі з'ясувала, що люди з різними, головними комплексами гістосумісності (ГКГС - ), скоріше виберуть один одного як партнери для спільного життя, ніж ті, чиї ГКГС подібні.

Оскільки гени в значній мірі формують характер людини, дуальність людини, яку розглядає соціоніка, знайшла чергове наукове підтвердження.

Головний комплекс гістосумісності (ГКГС) - велика область геному або велике сімейство генів, що виявлене у хребетних і яке відіграє важливу роль в імунній системі і розвитку імунітету. У людини головний комплекс гістосумісності знаходиться в хромосомі-6. Відкрив ГКГС американський лікар-імунолог. Барух Бенасерраф (Baruj Benacerraf). Народився 29 жовтня 1920 року в Каракасі (Венесуела). Лауреат Нобелівської премії з фізіології й медицини 1980 року за відкриття головного комплексу гістосумісності - групи генів, що відповідають за розпізнавання чужорідних речовин і розвиток імунної відповіді. Розділив премію з Жаном Досс і Джорджем Снелл.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.