Як і слід було очікувати, Азаров почав скорочувати Інститут національної пам’яті

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 9.02.2011 14:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13094

Уряд затвердив положення про Український інститут національної пам’яті (УІНП). Згідно з рішенням уряду, кількість працівників інституту скорочується на третину.

Цим діячам Інститут національної пам’яті - не портрібен

Відповідну постанову Кабінет міністрів прийняв на засіданні 31 січня. Міністерству соціальної політики разом з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту, Міністерством фінансів, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством юстиції доручено розробити та подати в установленому порядку Уряду пропозиції щодо умов оплати праці працівників Українського інституту національної пам'яті.

При цьому від відомств вимагається не допустити зниження рівня оплати їх праці порівняно з раніше діючими умовами.

Гранична чисельність працівників Українського інституту національної пам'яті становить 70 осіб.

Попереднє урядове положення (2006 року) передбачало граничну чисельність працівників УІНП у розмірі 105 осіб, повідомив начальник відділу архівування документів УІНП, доктор історичних наук Георгій Папакін.

"Передбачалося, що щороку штат буде збільшуватися і у 2009-му сягне визначеної цифри у 105 одиниць, - сказав Папакін. - Але через хронічне недофінансування де-факто штат УІНП за попереднього уряду складав 45 осіб".

Нагадаємо, 9 грудня 2010 року Президент Віктор Янукович указом №1086 доручив уряду створити Інститут національної пам'яті як науково-дослідну бюджетну установу при уряді.

При цьому указом №1085 від 9 грудня 2010 Янукович ліквідував Український інститут національної пам'яті, який було створено постановою Кабміну 31 травня 2006 року як центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом.

Кабмін створив Український інститут національної пам'яті 12 січня 2011 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.