ГПУ вимагає від Єжеля годувати військових, а не влаштовувати розборки

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.02.2011 15:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13095

Генеральна прокуратура зажадала від міністра оборони України Михайла Єжеля вжити невідкладних заходів щодо усунення порушень вимог законодавства щодо належного та безперебійного харчування військовослужбовців Збройних сил.

Інших подробиць у приписі Генпрокуратури немає.

Нагадаємо, вчора, 8 лютого компанія ТОВ Івала, одна з семи фірм, що забезпечують харчування військовослужбовців Збройних сил, заявила про припинення харчування близько 15 тисяч солдатів через борг Міноборони в сумі 75 млн грн та відсутності договірних відносин з військовим відомством.

Крім того, Державне підприємство Білоцерківський військторг звинуватило Міноборони в штучному створенні боргу за організацію харчування військових у розмірі 40 млн гривень з метою витіснення підприємства з ринку надання цих послуг.

Водночас, сьогодні, 9 лютого, підприємство Оптукрпром-ВР розпочало забезпечення харчування близько 12 тисяч солдатів у Київській, Харківській і Дніпропетровській областях. Оптукрпром-ВР повідомив, що з сьогоднішнього дня у військових частинах буде організовано повноцінне харчування солдатів.

Крім того, заступник директора Івали Ольга Ларіна повідомила, що Оптукрпром-ВР не має в своєму розпорядженні необхідних ресурсів для того, щоб забезпечити нормальне харчування військових. Вона додала, що сьогодні вранці у військових частинах Київської області солдатам замість гарячої їжі видали сухий пайок.

Тим часом міністр оборони Михайло Єжель зазначив, що станом на сьогоднішній ранок забезпечено нормальне харчування особового складу, і для цього Міністерство оборони підключило інші структури.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.