Рівенська міліція збирає конфіденційну інформацію про членів ВО “Свобода”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.02.2011 18:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13097

Начальник Дубенського МВ УМВС України в Рівненській області надіслав офіційного листа у Рівнську обласну та Дубенську міську ради з вимогою надати йому конфіденційну інформацію про членів партії “ВО Свобода”.

8 лютого 2011 року в приймальну депутатів Рівненської обласної та Дубенської міської рад надійшов лист за підписом начальника Дубенського МВ УМВС України в Рівненській області із вимогою надати конфіденційну інформацію про членів організації ВО "Свобода", їхні адреси та сповістити про їхні зв'язки із Черкащиною. Імовірно, це переслідування пов'язане із надуманою справою щодо вигаданого замінування будинку на Черкащині, повідомляє прес-служба партії.

Саме під цим приводом розпочалися масові репресії свободівців на Черкащині.

"У зв'язку з службовою необхідністю, на підставі ст.10 Закону України "Про міліцію" просимо Вас надати в нашу адресу список членів Вашої організації, їх адреси проживання, номера мобільних телефонів, їх зв'язки на території Черкаської області", - йдеться у листі начальника Дубенського МВ УМВС України в Рівненській області.

Нагадуємо, що на Черкащині розпочалися масові репресії проти членів ВО "Свобода", які міліція мотивує справою щодо вигаданого замінування будинку. Зокрема, під таким приводом міліція здійснила допит та обшук у голови Черкаської районної організації ВО "Свобода" Сергія Демиденка та низки членів організації.

Коментуючи ситуацію, голова Дубенської міської організації ВО "Свобода", депутат Дубенської міської ради Богдан Галета відзначив, що вимога міліції надати списки свободівців має дві складові – спробу протизаконного здобуття інформації та політичний мотив для кримінального переслідування.

"Перша. Збір інформації про особу таким протизаконним методом є не тільки порушенням Конституції та законів України. Це зайвий раз засвідчує який, насправді стан демократичних свобод і цінностей в Україні. А також висвітлює плани можновладців з подальшого захоплення повноти усієї влади в Україні.

Друга. Ми неодноразово звертали увагу місцевих контролюючих, силових та інших органів державної влади на численні факти зловживань, порушення законів, корупції, що розрослися до неймовірних розмірів у нашому місті. Викиди нечистот у річку Іква, звалища відходів м'ясопереробки, неконтрольована збиткова діяльність та банкрутство комунальних підприємств, грабіжницька житлово-комунальна тарифна політика, ганебна організація пасажирських перевезень, земельні питання: приватизація та оренда землі, розміри плати за землю, та багато інших були предметом наших розслідувань та оприлюднення. Ось де варто було би застосувати максимальні службові повноваження, високу професійність та наполегливість. Натомість правоохоронні органи все частіше використовуються для організації репресій проти націоналістів та покривання дійсних злочинів", - прокоментував депутат Дубенської міської ради Богдан Галета.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.