Нардепи оскаржили у КС скандальні зміни до Конституції

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 9.02.2011 18:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13098

53 народних депутати оскаржили в Конституційному суді зміни до Конституції щодо дати проведення чергових парламентських і президентських виборів.

Подання надійшло в середу, 9 лютого, і, відповідно до регламенту суду, передане на вивчення до секретаріату, повідомила прес-служба КС.

Як повідомлялося раніше, 1 лютого Верховна рада внесла зміни до Конституції щодо термінів виборів, продовживши свої повноваження до 2012 року, а президента – до 2015.

Також законом було встановлено, що чергові вибори президента України проводяться в останню неділю березня п'ятого року його повноважень, до Ради - в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень, місцеві вибори - в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень депутатів місцевих рад усіх рівнів і сільських, селищних, міських голів.

Відповідне рішення підтримали 310 народних обранців. Депутати від опозиції заявили про те, що голосування було сфальсифіковано, і пообіцяли оскаржити зміни в КСУ.

Пізніше Президент Віктор Янукович підписав цей закон. Він висловив переконання в тому, що Конституційний суд визнає ці зміни легітимними. "Це буде чиста формальність", - сказав Янукович.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.