У Києві знайшли отруйників собак: це цілий кримінальний бізнес

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 10.02.2011 11:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13107

Масовим отруєнням собак у Києві займається приватна фірма за замовленням жеків. Таким чином нібито хочуть винищити бездомних тварин, але страждають і домашні, які пробують отруту.

Про це заявила голова Товариства захисту тварин Шевченківського району столиці Тетяна Швець

За її словами, з´ясували це за допомогою двірників.

«Двірник дала їм контакти менеджера Наталії, яка приймає замовлення від імені цієї фірми на травлю. Я зателефонувала туди, прикинувшись працівником ЖЕКу, і ця Наталка сказала мені, що вони працюють у кожному районі з конкретною людиною в кожному жеку», - каже Швець.

По телефону, який дала Швець, дійсно знаходиться Наталя, яка підтвердила, що займається даним питанням. За її словами, орієнтовна ціна за роботу - 500 грн.

Юристи говорять, що робота таких фірм однозначно незаконна. По КК це «Жорстоке поводження з тваринами», за це світить до 3 років в´язниці. Приватні фірми мають право тільки відловлювати тварин, а вбивати ні.

У жеках відмовляються розмовляти на цю тему, але неофіційно зізналися, що про такі фірми чули.

«Якщо є скарги, ми викликаємо людей. У собак стріляють снодійним і відвозять на стерилізацію. Користуватися послугами отруйних компаній у нас бояться. Наказів «згори» на знищення собак жеки не отримують, а лише вимоги вирішити проблему», - розповіло джерело в жеку на Печерську.

У мерії також заявляють, що не віддавали наказів труїти собак.

«У нас немає такої політики, і ніколи не буде такого, щоб ми давали доручення поширювати якусь отруту», - заявив глава КМДА Олександр Попов.

Нагадаємо, на початку лютого після прогулянки в Павловському сквері померли кілька домашніх собак, у числі яких ретрівер прес-аташе посольства США Джеймса Вольфа.

Від “Аратти”: ця інформація шокувала нас, як і будь-якого адекватного громадянина. Адже, попри те, що існує кримінальна стаття за подібний злочин, тим не менше, навіть на телебаченні на всю країну пройшла інформація про те, що правоохоронці не вважають за потрібне виконувати закон, тобто за численними фактами порушити бодай перевірку та інші слідчі дії, передбачені КПК. Натомість - громадяни, які зверталися із заявами у відділки МВС - отримували у відповідь традиційний "бюрократичний футбол".

Натомість, ми вважаємо, що цей прецендент - є суспільнонебезпечним: оскільки в даному випадку йдеться не тільки про садистське знищення тварин, а й про незаконний бізнес на цьому. Де гарантія, що завтра предметом подібного "бізнесу" не стануть люди? Нариклад, безпритульні або громадяни похилого віку, чиї помешкання "приглянулися" злочинцям. Немає ніяких гарантій, якщо ці дії не отримають належну правову оцінку.

А відтак ми публічно звертаємося до Генерального прокурора Віктора Пшонки з вимогою: негайно прорушити й провести розслідування як фактів садистьского знищення тварин у Києві, незаконного бізнесу на цьому, так і очевидних фактів бездіяльності посадових осіб правоохоронних органів. На наше преконання та у відповідності до закону "Про прокуратуру", КПК України - всі ці дії мають отримати правову оцінку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.