У ФПУ готується зміна влади?

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 10.02.2011 14:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13114

Колишнього керівника Фонду державного майна України Валентину Семенюк-Самсоненко висунули кандидатом на посаду голови Федерації профспілок України.

ФПУ, починаючи з 2006 року була перетворена на філію Партії регіонів

Відповідне рішення було ухвалене на з`їзді Української федерації профспілкових організацій – профспілки працівників спільних підприємств.

Нині ФПУ очолює “регіонал” Василь Хара.

Як наголошується у повідомленні, делегати з`їзду розкритикували Хару за те, що він недостатньо сумлінно піклується про інтереси федерації, і часто йде на співпрацю з владою в тих питаннях, в яких позиція уряду і профспілок розходиться. Крім того, “регіоналові” нагадали, що він порушує статут організації, яка забороняє голові ФПУ мати партійну приналежність.

У відповідь Хара і сам заявив, що не задоволений ані собою, ані роботою федерації. «Мені не вдалося реалізувати все, що я задумав. Стільки соціальних законопроектів, скільки вніс я, ніхто не вносив. Але ви ж бачите, який у нас буржуазний парламент. Вони ухвалюють рішення, що суперечать інтересам працівників», - виправдався Хара.

У свою чергу, Семенюк-Самсоненко заявила, що її головне завдання, у разі обрання головою федерації, – об`єднати профспілковий рух. «Ми не повинні говорити про залежні або незалежні профспілки. Наше головне завдання – об`єднатися і захищати інтереси людей праці», - підкреслила вона. Крім того, кандидатку пообіцяла, що порушувати статут ФПУ не стане, і у разі обрання на посаду тут же розлучиться з партквитком Соціалістичної партії України.

З`їзд Федерації профспілок України, на якому має бути переобране керівництво, запланований на 23-24 березня 2011 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.