Україна для людей. Проїзд у столичному подорожчає влітку

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 14.02.2011 11:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13137

Проїзд у столичному метрополітені може подорожчати вже влітку. Принаймні, в мерії обіцяють, що точно зможуть стримати зростання ціни упродовж одного кварталу.

Про це в інтерв'ю "Київ.Коментарі" сказав начальник Головного управління транспорту та зв'язку Києва Євген Водовозов.

"Метро завжди говорить, що треба підвищувати тариф на проїзд. Однак у цьому випадку, у нас є право стримати ціни. У будь-якому випадку на процедуру підвищення нам потрібен квартал. Ми її (процедуру підвищення) ще навіть не почали. Так що квартал - це точно", - сказав чиновник.

Водночас він додав, що міська влада також не зацікавлена в тому, щоб зростав тариф на проїзд у маршрутках, але перевізники собі на збиток працювати не будуть.

"Ми не зацікавлені в тому, щоб тарифи підвищувалися - ми стоїмо на стороні киян, а не перевізників. Але в збиток собі вони працювати не будуть. У такому випадку вони просто зупиняться. Є система, коли вони повинні довести нам, що необхідно підвищити ціни. На сьогоднішній день заявки на підвищення тарифів подали 23 підприємства, підвищили тільки 2", - сказав Водовозов.

Він також додав, що зростання тарифу на проїзд викликане підвищенням цін на пальне та підвищенням мінімальної зарплати.

"Ми нормально спілкуємося з перевізниками. Більшість із них не хоче підвищувати вартість проїзду більше ніж на 50 копійок, хоча в них є можливість довести й більше", - додав чиновник.

Нагадаємо, раніше прес-служба "підземки" повідомляла, що з 28 січня безоплатний проїзд у Київському метрополітені для багатьох пільговиків буде скасовано.

Проте пізніше у столичному метрополітені спростували цю інформацію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.